15.04.2012 - 08:26
Okunma (1894)
Yorum (0)
Paylaş

2012 Yılında Yüzde 20 Zam İstiyoruz!

2012 Yılında Yüzde 20 Zam İstiyoruz!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, İstanbul İl Temsilciği tarafından Pendik Gözdağı Sosyal Tesislerinde düzenlenen sabah kahvaltısında yaptığı basın toplantısında, bu yıl ilk kez düzenlenecek toplu sözleşmelerde; 2012 için yüzde 22 + yüzde 8.5 Türkiye’nin 2011 yılı büyüme oranı kadar zam, 2013 için ise yüzde 20 + büyüme oranında zam talep etti.

 

DES İstanbul İl Başkanı Şükrü Mutlu, GİK üyesi Mustafa Sarıca ve sendika temsilcileri ve eğitim yöneticileri Baki Kesik, Celal Düzcan, Fatih Şenocak, Selçuk Tutak, Nazife Nur, Gülcan Balcı ve Nuran Demir ile sendika üyeleri ve basın mensuplarının yoğun olarak katıldığı basın toplantısında; eğitim çalışanlarının mesleki ve ekonomik sorunları, 4+4+4 düzenlemesi, seçmeli Kur’an ve Siyer dersi, mesleki eğitim, özel okulları teşvik paketi, sınav ve dershaneler ile toplu sözleşme sürecine dönük değerlendirme ve istişarelerde bulunuldu.

 

Bu yıl ilk kez düzenlenecek toplu sözleşmelerde; 2012 için yüzde 22 + yüzde 8.5 Türkiye’nin 2011 yılı büyüme oranı kadar zam, 2013 için ise yüzde 20 + büyüme oranında zam talep ettiklerini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Maaşlarımıza yapılmasını istediğimiz bu zam oranları, özellikle son aylarda elektrikten, doğal gaza kadar vatandaşın zorunlu ve zaruri ihtiyaçlarına yapılan yoğun zamlar neticesinde oluşan zam göstergelerine göre milimize edilmiş makul ve meşru rakamları ifade ediyor. Öte yandan, kamuda ‘eşit işe eşit ücret’ ayarı olarak lanse edilen fakat eğitimcileri mağdur eden 666 sayılı KHK düzenlemesinden faydalanamayan eğitim çalışanlarının taban aylığına 2012 için 150, 2013 içinse 120 TL artış istiyoruz” dedi.

 

DES İstanbul Temsilciliğinin düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ekonomisinin dünyanın en çok büyüyen ikinci ekonomisi olduğunu hatırlatan Gürkan Avcı, “Türkiye 2011 yılında yüzde 8.5 oranında büyüdü. Bu büyümede eğitimcilerin de büyük emek ve katkısı bulunmaktadır. Bu nedenle toplu sözleşmelerde gerçekleşen - hedef enflasyon oranında zammın yanı sıra büyümeden de payımızı istiyoruz”, dedi.

 

Bu yıl ilk kez yapılacak toplu sözleşmenin 12 Eylül referandumunun sonucu olduğunu belirten Gürkan Avcı, 12 Eylül referandumunda, ‘Evet’ yönünde destek veren sendika olduklarını belirterek, “Mevcut sendika yasası beklentilerimizi karşılamaktan maalesef uzaktır. İLO sözleşmelerine ve Avrupa Sosyal Şartı’na imza atan Türkiye’ye bu kalitede bir sendika ve toplu sözleşme yasasını yakıştıramıyoruz. Toplumun tüm katmanlarına ve tüm çalışan gruplarına polislere, emeklilere, çiftçilere de sendika hakkı tanınmalıdır. Memurlara toplu sözleşme hakkı yetmez, yanısıra grev ve siyaset hakkının da verilmesini istiyoruz. Ülkemizin, tüm örgütlenme haklarının en geniş şekilde kullanıldığı, özgürlüklerin, insan haklarının, demokrasinin adeta merkezi ve anavatanı olmasını istiyoruz. Bu haklar Türkiye’yi sıkıntıya sokmaz, tam aksine daha da güçlendirir ve geliştirir” dedi.

 

666 Sayılı KHK düzenlemesiyle eğitim çalışanları başta olmak üzere kimi kamu görevlileri ek ödeme oranlarında iyileştirmelere gitmeyerek mağdur edilmişti. Toplu sözleşmelerde, öğretmen ve akademik personel için 500 TL ek ödeme yapılmasını istiyoruz, şeklinde konuşan Gürkan Avcı, “Toplu sözleşmelerin gecikmesinden ötürü memurlar 4 aydır zam alamadı. Bu nedenle 1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere, her ay için kamu alacaklarına uygulanan gecikme bedeli oranında maaşlarımıza telafi artışı eklenmesini istiyoruz”, dedi.

 

Başbakanın 3 çocuk açılımını bilimsel veriler ve demografik göstergeler neticesinde son derece haklı ve gerçekçi bir telkin olarak gördüklerini ve öteden beri desteklediklerini söyleyen Gürkan Avcı, şunları kaydetti; “Sayın Başbakanın bu açılımının gereği olarak, eş yardımının 150 TL’ye, çocuk yardımının 200 TL’ye çıkarılmasını istiyoruz. Kreş hizmetinin sunulmadığı kurumlarda çalışan kamu görevlilerine aylık 200 TL kreş yardımı yapılmalıdır’ dedi.

 

Eğitimcilerin mali, sosyal, demokratik ve özlük haklarında iyileştirme yapılması için yoğun bir gayret içinde olduklarını anlatan Gürkan Avcı, “Kurumlarında yemek yemeyen eğitim çalışanlarına günlük 10 TL yemek yardımı yapılmasını istiyoruz. Servis hizmeti bulunmayan kurumlarda çalışan eğitimcilere günlük 5 TL ulaşım yardımı yapılmasını istiyoruz. Özellikle süreğen hastalığı ve rutin rahatsızlığı bulunan arkadaşlarımızın bütçesini zorlayan muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı uygulamalarının da kaldırılmasını talep ediyoruz. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve vergi matrahlarının yükseltilmesi gerekiyor” diyerek sözlerine son verdi.

D. Eğitimciler Sendikası

Keyword : 2012 Yılında Yüzde 20 Zam İstiyoruz! haberi , 2012 Yılında Yüzde 20 Zam İstiyoruz! oku , 2012 Yılında Yüzde 20 Zam İstiyoruz! konusu , 2012 Yılında Yüzde 20 Zam İstiyoruz! hakkında , 2012 Yılında Yüzde 20 Zam İstiyoruz! manşeti , 2012 Yılında Yüzde 20 Zam İstiyoruz! perde arkası , 2012 Yılında Yüzde 20 Zam İstiyoruz! olayı , 2012 Yılında Yüzde 20 Zam İstiyoruz! son dakika , 2012 Yılında Yüzde 20 Zam İstiyoruz!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com