15.04.2012 - 08:20
Okunma (1691)
Yorum (0)
Paylaş

Şimdi Eylem Zamanı

Şimdi Eylem Zamanı

 

Eğitimbirsen İstanbul şube başkanı ve sitemiz yazarı Erol ERMİŞ yazdı...

 

 

Yeni “Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu” yayımlanır yayımlanmaz konfederasyonumuz Memur-Sen, toplu sözleşme taleplerimizi kamuoyuyla paylaştı. Kendi oluşturdukları önyargıları gerçek zannedenler şaşırıp kaldı. Memur-Sen’in talepleri kamuoyunda farklı tepkiler aldı. Maliye Bakanı, eşit işe eşit ücreti düzenleyen 666 KHK’nın kamu vicdanında meydana getirdiği infiali hala görememiş ve yeni kanunu içselleştirememiş olacak ki devletin imkanlarından ve taleplerin yüksekliğinden, memurlara zaten süreç içinde bir hayli artış yapıldığından söz etti. Sendikamız sayın bakana gerekli cevabı vermekte gecikmedi ve bakanı toplu sözleşme pazarlıklarını olumsuz etkilemeye dönük açılamalar yapmaması konusunda uyardı.

Memur-Sen’den bu denli talep beklemeyenler şaşkınlıklarını üzerinden atınca bu sefer de “alsınlar da görelim” demeye başladılar. Önce Memur-Sen’in kamu çalışanlarının taleplerini dillendiremeyeceği yaygarasını koparanlar, şimdi de sendikamızın hükümetin teklifine razı olacağı yönünde propagandaya başladılar. Maalesef bütün bunları yapanlar, sözüm ona sendikacı olarak piyasada arz-ı endam ediyorlar. Kamu çalışanlarının aylardır beklediği hakların mücadelesini vermek yerine rakiplerine saldırmayı tercih ediyorlar.

Memur-Sen’e ön yargısı olmayan kamu çalışanları ise talepleri yüksek bulmakla birlikte sevinçle karşıladılar ve taleplerin gerçekleştirilmesi mücadelesinde destek olacaklarını dile getirdiler. Burada bize düşen bir beklenti içine giren geniş kitlelerin haklarını almaktır.

Sendikamız taleplerin hayata geçirilmesi konusunda ne kadar kararlı olduğunu eylem takvimini açıklayarak gösterdi. Türkiye, nisan ve mayıs aylarında konfederasyonumuzun tertipleyeceği eylemelere sahne olacak. Masadan maksimum karla kalkmamız için sendikamızın çağrısına uyarak alanları doldurmamız ve Yetkili Sendika olmanın hakkını vermemiz gerekiyor. Gerek yasanın çalışanların lehine çıkması, gerekse yaşadığımız olumsuzlukların bertaraf edilmesi için sabır ve inatla mücadelesini sürdüren sendikamız, bugün bizlerden güçlü eylem bir katılımı bekliyor. İnsanca yaşam mücadelemizin bu önemli aşamasında bütün üyelerimiz, gönül dostlarımız çağrımızın gereğini yapacak ve inşallah birilerini şaşırtmaya devam edeceğiz.

Memur-Sen’imizin taleplerinin toplamını aldığımızda öğretmenler için ek ödeme dahil sekiz yüz küsur TL’lik bir artış öngörülüyor. Ayrıca doğum, ölüm yardımlarında ciddi artış istenirken, tüm memurlar için evlenme, kreş, yemek, ulaşım ve giyecek yardımı talep ediliyor. Yoksulluk sınırının aylık iki bin beş yüz lirayı geçtiği bir dönemde kamu çalışanlarının taleplerin makul olmadığını söylemek akıl karı değildir. Öğretmenlerimiz için yoksulluk sınırında bir maaş neden çok oluyor? Bunu iktidar ya da başkaları dillendirebilir ama kamu çalışanları asla söylememeli. Bize düşen oluşturulan algıların peşine düşmek değil; yeni, doğru ve gerçekçi algılar oluşturmaktır. Öğretilmiş çaresizlikten kurtulmadıkça kendimize ve söylemlerimize güvenimiz olmaz. Sendikanın bir görevi de yanlış algıları bertaraf etmektir.

Kimi dostlarımız hala Türkiye’deki pastanın küçüklüğünden bahsediyorlar. İktidara göre hiç de öyle değil. Bu noktada iktidarı mı yoksa on yıl öncesinin realitesini mi baz alacağız? İktidar her gün büyüme rekorları kırdığımızı, milli gelirin on bin doları aştığını, birçok sektörde dünyada söz sahibi olduğumuzu, çılgın projelerin sırada olduğunu söylüyor. Madem öyle, kamu çalışanları da bu keyfe ortak olmalıdır. Ustalık döneminde değilse, ne zaman?

Mücadele etmek ve başarmak ilişkisi üzerine söylenmiş sözleri ve başarı öykülerini öğrencilerimize çok anlattık. Şimdi anlattıklarımızı uygulama zamanı. Hep yaşanmış başarı öykülerini anlatacak değiliz, bu sefer öykünün kahramanı olmalıyız. İnsanca yaşam mücadelemize mevzi kazandırmak üzere alanları doldurmalı ve kamu çalışanlarının gür sesini herkese duyurmalıyız.

Her şeyin bir zamanı var. Söz bitti, şimdi eylem zamanı. Haydi hep birlikte alanlara…

 

 

 

Erol ERMİŞ

Eğitim-Bir-Sen

İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı

Keyword : Şimdi Eylem Zamanı haberi , Şimdi Eylem Zamanı oku , Şimdi Eylem Zamanı konusu , Şimdi Eylem Zamanı hakkında , Şimdi Eylem Zamanı manşeti , Şimdi Eylem Zamanı perde arkası , Şimdi Eylem Zamanı olayı , Şimdi Eylem Zamanı son dakika , Şimdi Eylem Zamanı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com