13.04.2012 - 21:27
Okunma (1888)
Yorum (0)
Paylaş

Taşrada Her Yıla 10 Puan!

Taşrada Her Yıla 10 Puan!

Taşra Teşkilatı Yöneticileri atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çok yakında yayınlanacak.

 

 

 

Daha önce birçok kez yönetmeliğin içeriğiyle veya yayınlanma süreciyle ilgili haber yapıldı. Bu haberlerin sık sık yapılmasının sebebi KHK ile rotasyonun kesinleşmesi ve illere gönderilen taslaktı.

 

İllere gönderilen taslak üzerinde sonradan çok değişiklikler yapıldığı, değerlendirmelerin sürdüğü biliniyordu. İlk taslakta 6 yıl olan rotasyon süresinin daha sonra 8 yıl olarak düşünüldüğü basına yansıdı.

 

En son halde rotasyonun 6 yıl olarak uygulanması kesinlik kazanmış durumda. Uygulama 5+1 şeklinde olacak. 5 yılını dolduran yönetici rotasyona tabi tutulacak, ancak yönetici isterse bu süre en fazla 1 yıl uzatılacak.

 

Sizlerle çok yeni bir başka gelişme paylaşmak istiyoruz. Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre olaya sayın Bakan bizzat müdahil olarak hizmet puanlarıyla ilgili talimat vermiş. Talimata göre Genel İdare Hizmetleri sınıfında geçirilen her yıl için 10 puan verilmesi öngörülmüş.

 

Bu puanlama aslında doğru olanıdır, çünkü eski taslağa göre 20 yıl şube müdürlüğü 5 yıl ilçe müdürlüğü yapan bir yönetici sadece 5 yıl için puan alabiliyordu.

 

Her yıl için 10 puan uygulaması adaletli olmuştur. Tecrübeli yöneticiler mağdur edilmeyecektir, genç yöneticiler de "tecrübeli" olmayı bekleyeceklerdir.

 

Adil Türk

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

Keyword : Taşrada Her Yıla 10 Puan! haberi , Taşrada Her Yıla 10 Puan! oku , Taşrada Her Yıla 10 Puan! konusu , Taşrada Her Yıla 10 Puan! hakkında , Taşrada Her Yıla 10 Puan! manşeti , Taşrada Her Yıla 10 Puan! perde arkası , Taşrada Her Yıla 10 Puan! olayı , Taşrada Her Yıla 10 Puan! son dakika , Taşrada Her Yıla 10 Puan!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com