13.04.2012 - 21:25
Okunma (1692)
Yorum (0)
Paylaş

Sitelere Yorum Yazan Memurlar Dikkat

Sitelere Yorum Yazan Memurlar Dikkat

 

Haber sitelerine ve sitemize yorum yazan ziyaretçilerimizin dikkatine... Yapmış olduğunuz yorumlarda hakaret, küfür , aşağılama gibi ifadelere sendika başkanları ve ilgili kişiler haklı olarak dava açmaktadır. Bu davalardan birisini de Memursen başkanı Ahmet GÜNDOĞDU açmış ve tazminat kazanmıştır. Konuyla ilgili Eğitimbirsen genel merkezinin sitemize gönderdiği açıklama...

 

 

AhmetGündoğdu, Hakaret Davasından Kazandığı Tazminatı Somalili Öğrencilere Burs Olarak Verecek

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun, bir internet sitesinde kendisinin yaptığı bir basınaçıklamasının altına, ailesine ağır ifadeler ve hakaret içeren yorum yazılmasınedeniyle açtığı davada, hakaret eden şahsa, sulh ceza mahkemesi 1.740 TL adlipara, asliye hukuk mahkemesi ise 1.500 TL manevi tazminat cezası kararı verdi.Gündoğdu, kazandığı tazminatı üniversite eğitimlerini tamamlamak içinSomali’den Türkiye’ye getirilen Somalili öğrencilere burs olarak vereceğini açıkladı.

Ahmet Gündoğdu, 2009 yılında işlenenve Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi ’nde görülen davada, bir internet sitesinde M.A.K’nin,kendisinin yaptığı basın açıklamasının altına ailesi için hakaret içeren yorumyaptığını belirterek M.A.K’den şikâyetçi oldu. M.A.K talimatla alınansavunmasında, suçlamayı kabul etmeyerek haberin altında bulunan rumuzukendisinin kullandığını ve kullanılan mail adresinin kendisine ait olduğunu;ancak okulda çalıştığını ve interneti bazen açık bıraktığını, belirterekkendisinin haricinde birisinin kullanmış olabileceğini savundu.

Mahkeme, yaptığı inceleme sonrasındaher ne kadar M.A.K suçlamayı kabul etmemiş ve kendisinin haberi olmadan birbaşkası tarafından bu yorumun yapılmış olabileceğini savunmuş ise de e-postaadresinin şifreli olması ve internet adresine yorum yapılırken bu sitelere giriş için de ayrıca bir şifre isteniyor olmasını göz önünde bulundurarak sanıksavunmalarının cezalandırılmaktan kaçmaya yönelik olduğuna ve itibaredilemeyeceğine hükmetti. Mahkeme, bu nedenlerle sanığın internet yoluyla Gündoğdu’yahakaret ettiğinin anlaşıldığını belirterek sanığın geçerli maddeler gereğince 1.740TL adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Hakaret nedeniyle açılanmanevi tazminat davasında da M.A.K, Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesitarafından 1.500 TL manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen AhmetGündoğdu, dava kararının kendisine ulaşmasından sonra, kazandığı 1500 TL’liktazminatı, üniversite eğitimlerini tamamlamak için Somali’den Türkiye’yegetirilen Somalili öğrencilere burs olarak vereceğini açıkladı.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Sitelere Yorum Yazan Memurlar Dikkat haberi , Sitelere Yorum Yazan Memurlar Dikkat oku , Sitelere Yorum Yazan Memurlar Dikkat konusu , Sitelere Yorum Yazan Memurlar Dikkat hakkında , Sitelere Yorum Yazan Memurlar Dikkat manşeti , Sitelere Yorum Yazan Memurlar Dikkat perde arkası , Sitelere Yorum Yazan Memurlar Dikkat olayı , Sitelere Yorum Yazan Memurlar Dikkat son dakika , Sitelere Yorum Yazan Memurlar Dikkat

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com