08.04.2012 - 20:07
Okunma (1508)
Yorum (0)
Paylaş

DİNÇER'den Yeni Proje

DİNÇER'den Yeni Proje

 

Kamu Özel Ortaklığı modeliyle "Eğitim Kampusları" kurulacak.

Okullarda hedef 24 kişilik sınıflar

 

EĞİTİMİ kademeli zorunlu olarak 12 yıla çıkaran 4+4+4 sisteminin yasalaşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013- 2016 yılı planlaması çalışmalarına başladı. MEB öncelikle eğitim sistemi sorunlarının başında gelen ve yeni sistemle daha çok ihtiyaç olacak derslik sorununu bu planlamayla çözecek. MEB, 2016 yılına kadar eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranını yüzde 100 hedefliyor. Derslik konusunda da özel okullarda olduğu gibi sınıflar 30 öğrenciden 24’e çekilecek ve okullarda tekli öğretim yapılacak.  Planlamaya göre, fiziki fonksiyonunu yitirmiş, çevre şartlarındaki değişim ve şehirleşmenin sonucu öğrenci bulunamayan eğitim öğretim tesisleri yıkılacak. Özel sektör tarafından kriterlere uygun yapılan eğitim tesisleri 49 yıllığına kiralanacak.

 

Eğitim kampusları

 

Kamu Özel Ortaklığı modeliyle “Eğitim Kampusları” kurulacak. Sanayiye yönelik mesleki ve teknik eğitim kampusları, “Organize Sanayi Bölgelerinde” ya da yakınlarında yer alacak şekilde kurulacak. Turizm ve Otelcilik Meslek Liseleri turistik bölgelerde planlanacak. Deprem yönetmeliğine göre yapılmayan tüm eğitim yapıları önceliklerine göre güçlendirilecek.

 

 

Hürriyet

Keyword : DİNÇER'den Yeni Proje haberi , DİNÇER'den Yeni Proje oku , DİNÇER'den Yeni Proje konusu , DİNÇER'den Yeni Proje hakkında , DİNÇER'den Yeni Proje manşeti , DİNÇER'den Yeni Proje perde arkası , DİNÇER'den Yeni Proje olayı , DİNÇER'den Yeni Proje son dakika , DİNÇER'den Yeni Proje

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com