08.04.2012 - 20:03
Okunma (1557)
Yorum (0)
Paylaş

Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten Memura İyi Haber

Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten Memura İyi Haber

 

 

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 2.5 milyon memurun merakla beklediği zam pazarlıklarının 1 ay içinde bitirileceğini söyledi.

 

Çelik, "Biz yönetmeliğimizi hazırladık. Yasa, Resmi Gazete'de yayınlanınca işlemler başlatılacak. Sendikalar 15 gün içinde heyetlerini bildirecek, ardından da taleplerini alacağız. Toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak" yorumunu yaptı. Bakan Çelik, görüşmelerin ardından zamlı maaşlarla birlikte farkların da hesaba yatacağını ifade etti.

 

Öte yandan işsizlerin daha kolay iş bulmalarını sağlayacak 'iş ve meslek danışmanları' ordusu geçen hafta itibariyle eğitimlerini tamamladı ve sahaya indi. Toplam 2 bin 817 iş koçunun sayısı 4 bine çıkacak. Bakan Çelik, işsizliğin yeni panzehirinin 'iş ve meslek danışmanları' olacağını vurguladı. Her bir iş koçuna 500 işsizin düşeceğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

 

"İşsizleri adlarına zimmetleyeceğiz. İş piyasasına bakıp, uygun olan işleri bulacaklar. Danışmanların iş piyasasında ne, nerede haberleri olacak. Sanayi odaları ile temasları bulunacak. 2.5 milyon işsizin 800 bini vasıfsız durumda. Biz iş ve meslek danışmanlığı ile 4 bin kişiye değil, 2.5 milyon kişiye iş kapısını açtık aslında."

 

TAKVİM

 

 

Keyword : Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten Memura İyi Haber haberi , Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten Memura İyi Haber oku , Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten Memura İyi Haber konusu , Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten Memura İyi Haber hakkında , Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten Memura İyi Haber manşeti , Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten Memura İyi Haber perde arkası , Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten Memura İyi Haber olayı , Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten Memura İyi Haber son dakika , Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten Memura İyi Haber

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com