
Çift Maaş Almanın Şartı
Çift Maaş Almanın Şartı
SGK Başkanı Fatih Acar, Yargıtay'ın dul kadına ölen eş ve babasının aylıklarının bağlanması kararına ilişkin, “Yargıtay kararının gerekçesini görmeden bir şey yapmamız doğru olmaz, öncelikle gerekçeli kararı bekliyoruz” dedi. Acarer, Yargı kararına uyacaklarını da vurguladı.
Acar, yaptığı açıklamada, Yargıtay'ın eşinden ölüm aylığı alan dul kadının, ölen babasından da aylık almak istemiyle açtığı davayı reddeden mahkeme kararını bozduğunu hatırlatarak, Yüksek Mahkeme'nin, 506 sayılı Kanun'a eklenen geçici maddeyle 6 Ağustos 2003'den önce hak sahibi kız çocuklarına bağlanan gelir ve aylıkların, evlenme ve çalışma halleri hariç geri alınmayacağını hükme bağlandığı için 6 Ağustos 2003'ten önce ölen babası nedeniyle hak sahibi olan davacının, eşinden ölüm aylığı alsa bile babasından da ölüm aylığı alabileceğine karar verdiğini hatırlattı.
Mevzuattaki konuyla ilgili hükümlerin açık ve net olduğuna işaret eden Acar, 506 sayılı Kanun'un 68. maddesine göre, bir kadının hem babasından hem de eşinden aylığa hak kazanması durumunda, bu aylıklardan sadece yüksek olanının ödendiğini söyledi.
Acar, 5510 sayılı Kanun'un 54. maddesinde ise hangi aylığın alınacağının kişilerin tercihine bırakıldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Bazen hak sahibi düşük olan aylığı da talep edebiliyor. Yargıtay da böyle bir karar vermiş. Kararın gerekçesini görmeden bir şey yapmamız doğru olmaz, öncelikle gerekçeli kararı bekliyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra kurum olarak bunu değerlendireceğiz ve kamuoyuna da bu konuyla ilgili bir açıklama yapacağız.
Vatandaşların kurum ünitelerine başvurmasını gerektiren bir durum yok. Vatandaş rahat olsun, 'acaba ben hakkımı mı kaçırıyorum' gibi bir duyguya kapılmasın. Vatandaşlarımız sakin olsun, sonuçta biz kurum olarak yargı kararı neyse uyarız.
Ayrıca, Yargıtay kararına göre, dul kadının ölen babasından ve eşinden aylık alabilmesi için ölen babanın ve eşin SSK emeklisi olması gerekiyor. Ayrıca bunlardan birinin ölüm tarihinin 6 Ağustos 2003'ten önce olması gerekiyor
Keyword : Çift Maaş Almanın Şartı haberi , Çift Maaş Almanın Şartı oku , Çift Maaş Almanın Şartı konusu , Çift Maaş Almanın Şartı hakkında , Çift Maaş Almanın Şartı manşeti , Çift Maaş Almanın Şartı perde arkası , Çift Maaş Almanın Şartı olayı , Çift Maaş Almanın Şartı son dakika , Çift Maaş Almanın Şartı
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA
- TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Ya..
- Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor
- Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!
- Çiftçiye Kredi Muslukları Sonuna Kadar Açılacak
- Bursa'da Zaman
- Öğretmenlerin 2017 Yılı Sınav Görevi Ücretleri
- Kar geri geliyor
- Yarıyıl tatili başlıyor
- Kıtalararası yaya yolu için çalışmalar başladı
- Cumhurbaşkanı Fındık Konusunda Bilgilendirilmemiş
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri ..
- Müfredatın paydaşların görüşüne açılmış olması öne..
- Nöbet ücreti, 2017'de, 3 saat üzerinden verilecek
Yorumlanan Haberler
KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktüatilla kaya
04.09.2012 - 15:22
Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdı..zırterenköy
15.08.2012 - 09:11
Mutsuz Eden Meslekler Hangisi?kekez hoca 67
10.08.2012 - 15:23
Üniversiteye Giriş Sistemi Değişiyorkekez hoca 67
07.08.2012 - 08:32
Dinçer: Yeni Sistemle Öğrenciler Dershaneye G..