08.04.2012 - 19:45
Okunma (1644)
Yorum (0)
Paylaş

Türkiye Artık Küresel Bir Güç

Türkiye Artık Küresel Bir Güç

ABD Ekonomi Bakanı John Bryson, Türkiye’yi övdü.

 

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile Center for American Progress (CAP) adlı düşünce kuruluşunun ABD’de düzenlediği ‘Türk-Amerikan Ekonomik İşbirliğinin İnşa Süreci’ başlıklı toplantıyla iki ülke ilişkilerinde milad sayılabilecek bir buluşmaya imza atıldı. Washington’daki toplantıda, ABD’nin ekonomi yönetimindeki en güçlü isimlerinden olan ve dünya ticaretinin yüzde 25’ine hükmeden Ticaret Bakanı John Bryson, önemli mesajlar verdi.

 

Bryson, Türkiye’nin küresel ekonomik oyuncu olmaya başladığını belirterek, bu dönemi ‘Türkiye’nin zamanı’ olarak tanımladı. Bryson “Açık olan bir şey var. O da ekonomide Türkiye’nin artık küresel bir oyuncu haline geldiği Artık Türkiye’nin zamanı” dedi. Edison International’ın CEO’su olarak 1990’lı yıllarda Türkiye’ye gittiğinde o potansiyeli ilk elden gördüğünü dile getiren Bryson “O günden bu yana, Türkiye’nin çarpıcı şekilde büyüdüğünü görüyorum. Ankara’nın, Türkiye’yi, 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri yapma amacı, tamamen mantıklı bir hedef” diye konuştu.

 

Tükiye Anahtar Ülke

Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin geleceğinin ‘gerçekten parlak’ olduğunu belirten Bryson, Haziran ayında Türkiye’de yapılacak toplantıya bizzat katılmayı planladığını söyledi. ABD Başkanı Barack Obama’nın ‘Türkiye Ulusal İhracat Girişimi’nin anahtar ülkelerinden biri’ dediğini hatırlatan Bryson  şunları söyledi: “Bakanlık olarak bu çabalara öncülük ettik. Bu çabalarla, sadece 2 yıl içinde ABD’nin Türkiye’ye ihracatının 2 kat arttığını söylemekten mutluyum.

 

Türkiye’nin ABD’ye ihracatı da rekor düzeylere yaklaştı ve bu, Türkiye’nin dünyanın geri kalanına ihracat oranından daha fazla bir büyüme. Tüm bunların sonucunda, ticari ilişkilerimiz geçen yıl 20 milyar dolara çıktı. Bu güzel bir haber, ama sadece başlangıç çizgisini aştık. Ülkelerimiz arasındaki ticari akış artacaktır.”  Türkiye’de istikrarlı şekilde devam eden doğrudan ABD yatırımlarının daha da artırılabileceğini belirten Bryson, Türkiye’nin ABD’de yatırımlarının ise görece mutevazı kaldığını anlattı. Bryson “Türk işadamlarına mesajım çok açık: Amerika’da yatırım yapmanızdan memnuniyet duyarız” dedi.

Keyword : Türkiye Artık Küresel Bir Güç haberi , Türkiye Artık Küresel Bir Güç oku , Türkiye Artık Küresel Bir Güç konusu , Türkiye Artık Küresel Bir Güç hakkında , Türkiye Artık Küresel Bir Güç manşeti , Türkiye Artık Küresel Bir Güç perde arkası , Türkiye Artık Küresel Bir Güç olayı , Türkiye Artık Küresel Bir Güç son dakika , Türkiye Artık Küresel Bir Güç

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com