08.04.2012 - 19:37
Okunma (1624)
Yorum (0)
Paylaş

Google Bitecek Açgözlülük Bitmeyecek

Google Bitecek Açgözlülük Bitmeyecek

 

Çok değil, sadece 50 yıl sonra öyle çok şey değişecek ki hayatımızda. Mesela bugün pek çok kişinin kullandığı Google olmayacak, bozuk para kullanılmayacak, çevirmenlik diye bir meslek kalmayacak. Dünyanın ünlü fütüristlerinden İngiliz Richard Watson, sadece duyguların değişmeyeceğini söylüyor.

 

Sekreterlik ve çevirmenlik işleri yok olacak, Belçika tarihe karışacak, sabit hat telefonla kimse konuşmayacak, beyin nakli yapılacak, şu an dünyanın kullandığı Google tarih olacak... Tüm bunlar belki pek çok kişiye hayal gibi geliyor ama gelecekle ilgili tahminlerde bulunan dünyanın ünlü fütüristlerinden Richard Watson, bu saydıklarının gerçekleşeceğini iddia ediyor. Gelecek Dosyaları Gelecek 50 Yılın Tarihi adlı bir kitapta önümüzdeki 50 yıla ilişkin tahminlerini açıklayan İngiliz fütürist, özellikle teknolojik gelişmeler açısından tahmin edilemez bir noktaya geleceğimizi savunuyor. Richard Watson, üniversitede politika, ekonomi, felsefe ve sanat eğitimi gören bir isim. Mesleğini yazarlık olarak tanımlayan Watson, 'gelecek' ile ilgilendiği için bir anda kendisini uzun vadeli senaryo hazırlayan ve buna yönelik stratejiler geliştiren fütürist olarak bulduğunu söylüyor: "Yanlışlıkla fütürist oldum. Bir web sitem var, trendler hakkında yazıyorum. Sonra bu trendleri ve raporları bir kitapta yayımladım. Avustralya'dan bir şirketten arayıp gelecekteki trendlerle ilgili kitap yazıp yazamayacağımı sordular. Kısacası benim fikrim değildi."

 

NE FACEBOOK NE TWITTER

 

Watson, kitabında ve web sitesinde gelecekte nelerin olup nelerin olmayacağına ilişkin liste yapıyor. Kendisine "Bize öyle bir şey söyleyin ki gelecekte de yok olmasın" dediğimizde tahmini şöyle: "Marjinal bir dünyadayız ve nadir şeyler yok olacak. Neler yok olmayacak? Fiziksel etki, aşk, saygı vs. Tabii korku ve açgözlülük de... Mesela ben dükkanların tamamen kapacağını söylemiyorum. Televizyonların da yok olacağına inanmıyorum. Hala internet üzerinden var olacaklar. Kitaplar da yaşayacak. E-kitaplar önemli bir noktaya gelecek." Watson'ın gelecek listesinde Google da yok. Watson, bugün milyonlarca kişinin kullandığı Google'ın biteceği gerçeğinin şu an için herkese hayal gibi geldiğini söylüyor: "Bazı şirketler uzun ömürlü olmaz. Google, birkaç genç adam tarafından geliştirilen güzel bir fikirdi. Bazı daha iyi gençler daha iyi bir fikir bulup onları tahtından neden etmesin? Buradaki ciddi nokta şu; bazı bariyerler parayla değil, fikirle yıkılacak. Sosyal medyaya gelirsek... Facebook ve Twitter bitmeyecek. Bence Twitter gerçek bir iş modeli değil, Facebook'a da insanlar güvenmiyor. İkisi de insanların izole olmasına ve yalnız kalmalarına cevap veriyor. Açıkçası ikisiyle de ilgilenmiyorum."

 

BEYİN NAKİLLERİ YAPILACAK

 

Biliminsanları kürüsel ısınma, kıtlık veya sel gibi doğal afetler konusunda gelecekle ilgili uyarılarda bulunuyor. Watson, yiyeceklerin uzun dönemde fiyatının artacağını söylüyor: "Yeterli yiyecek olacak ama sel felaketleri çok yaşanacak. Küresel ısınma konusunda yapılabilecekler çok açık anlatılmıyor. Buna alışacağız. Sanırım bu konuda yapılan araştırmalar şimdiden bizi tedirgin etti."

 

Richard Watson'ın diğer öngörüleri ise şöyle: "Obezite ve diyabet geleceğin hastalıkları. Gelecekte sağırlık ve körlük tedavi edilecek. Hatta beyin nakli bile yapılacak. İnsanlar stresin artmasından dolayı rahatlamak için daha uzun süreli banyo yapacak."

 

Watson'a son olarak "Söyledikleriniz rüya gibi. Neden size inanalım?" diye sorduğumuzda "Bekleyin ve görün. Bazıları yanlış çıkacak ama nasıl yanlış? Uzun vadede teknolojinin gelişimini çok hafife aldık. Son 10-20 yıla bakın ve bunu 10-100 ile çarpın, bilim ve teknolojideki gelişmeleri böylece hesaplayabilirsiniz" yanıtını veriyor.

 

Yeni petrol güneş, Türkiye yıldız olacak!

 

PEKİ gelecek 50 yıl içinde hangi ülkelerin yıldızı parlayacak, hangi ülkeler düşüşe geçecek? İşte Richard Watson'ın tahminleri...

 

• Rusya ve Çin ya yavaşlayacak ya yıkılacak. Bunun nedeni demografik özellikleri.

 

• Brezilya kaynakları ve pozisyonu açısından iyi bir konuma gelecek.

 

• ABD, demografik özellikleri, kültür ve göç açısından gözde. Ama dünyanın en önemli ekonomisi olmayacağı için dünyada büyük ekonomik sorunlara yol açamayacak.

 

• Türkiye star olacak. Hem de çok yakında. Gerek jeopolitik konumu, gerek Doğu-Batı arasında kültür köprüsü olması gerekse nüfusu açısından. İstanbul'daki havaalanını gördüm, şoke oldum. Londra'yı gözümde üçüncü dünya şehri yaptı. Güneşin sürekli parlaması da Türkiye'nin lehine. Çünkü yeni petrol, güneş olacak. İran ve Endonezya da eğer zaman verilirse, gelecekte yıldız olacak ülkeler arasında.

 

Mışıl mışıl uyumak tarihe karışıyor

 

ÖNÜMÜZDEKİ 50 yılda tarih olacaklar listesi: u Klavye u Sabit hat telefon u DVD u Normal hava (İklim değişikliği nedeniyle değişken ve vahşi bir hava olacak. Daha yağmurlu, kuru, sıcak ve soğuk havalar gelecek. Rüzgar ve hava sıcaklıkları arasındaki fark artacak.) u Teşekkür mektubu u Bozuk para u İyi bir uyku (Gelecekte daha uzun saatler çalışılacak, daha fazla stres olacak, dikkatimiz dağılacak bu da iyi bir uykuyu olumsuz etkileyecek.) u Kütüphaneler u Müzik dükkanları • Belçika

 

50 yıl içinde kaybolacak işler

 

RICHARD Watson'a göre önümüzdeki 50 yıl içinde şu meslekler ortadan kalkacak: u Sekreterlik u Santral operatörlüğü u Ciltçilik u Veri giriş elemanı u Çevirmenu Savaş pilotluğu

 

Star

Keyword : Google Bitecek Açgözlülük Bitmeyecek haberi , Google Bitecek Açgözlülük Bitmeyecek oku , Google Bitecek Açgözlülük Bitmeyecek konusu , Google Bitecek Açgözlülük Bitmeyecek hakkında , Google Bitecek Açgözlülük Bitmeyecek manşeti , Google Bitecek Açgözlülük Bitmeyecek perde arkası , Google Bitecek Açgözlülük Bitmeyecek olayı , Google Bitecek Açgözlülük Bitmeyecek son dakika , Google Bitecek Açgözlülük Bitmeyecek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com