08.04.2012 - 19:34
Okunma (1471)
Yorum (0)
Paylaş

Boğmaca, Çocuklara Anne Baba Ve Kardeşlerden Bulaşıyor

Boğmaca, Çocuklara Anne Baba Ve Kardeşlerden Bulaşıyor

'Bordetella pertussis' adlı bakteri ile meydana gelen ve bulaşıcılığı yüksek olan boğmaca, öksürükle kendini gösteriyor.

Çocukluk çağı hastalığı olarak kabul edilmesine karşın tüm yaş gruplarını etkiliyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Beyazova, son yıllarda okul çocuklarında ve ergenlerde boğmaca vakalarının azımsanmayacak ölçüde artış gösterdiğini belirtiyor. Genelde iki haftadan uzun süren öksürük şikâyeti ile tanınan boğmacanın yeni doğan ve süt çocuklarında ağır seyrettiğini ve ölüm gibi ciddi komplikasyonlara yol açtığını ifade eden Beyazova, "Yeni doğanlara ve süt çocuklarına boğmaca, yüzde 75 oranında anne-baba ve kardeşler ve diğer kişilerden bulaşmaktadır. Süt çocuklarına boğmaca bulaştırmada yüzde 32 oranında anneler, yüzde 15 oranında babalar ve yüzde 20 oranında 4-19 yaş aralığındaki kardeşler sorumludur." diyor. Gazi Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Şahin ise bebekleri korumak için bebekle teması olan anne-baba- kardeş, bakıcı ve sağlık çalışanlarının aşılanmasını içeren 'koza stratejisi'ni öneriyor. Bebeklerin de korunması için 2., 4. ve 6. aylarda aşılanması gerekmektedir. Bebeğinizi bu süre içinde öksüren kişilerden uzak tutun.

Keyword : Boğmaca, Çocuklara Anne Baba Ve Kardeşlerden Bulaşıyor haberi , Boğmaca, Çocuklara Anne Baba Ve Kardeşlerden Bulaşıyor oku , Boğmaca, Çocuklara Anne Baba Ve Kardeşlerden Bulaşıyor konusu , Boğmaca, Çocuklara Anne Baba Ve Kardeşlerden Bulaşıyor hakkında , Boğmaca, Çocuklara Anne Baba Ve Kardeşlerden Bulaşıyor manşeti , Boğmaca, Çocuklara Anne Baba Ve Kardeşlerden Bulaşıyor perde arkası , Boğmaca, Çocuklara Anne Baba Ve Kardeşlerden Bulaşıyor olayı , Boğmaca, Çocuklara Anne Baba Ve Kardeşlerden Bulaşıyor son dakika , Boğmaca, Çocuklara Anne Baba Ve Kardeşlerden Bulaşıyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com