05.04.2012 - 03:27
Okunma (1683)
Yorum (0)
Paylaş

MEBde Yeni İlçe Müdürleri Tamam Sırada Rotasyon Var

MEBde Yeni İlçe Müdürleri Tamam Sırada Rotasyon Var

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in daha önce ki Bakanlara nazaran usta olduğunu ustalığının yanında cesur ve zeki olduğunu dile getirmiştik.

Ak Parti hükümetinin önceki Bakanları Nimet ÇUBUKÇU ve Hüseyin ÇELİK’in 10 yılda yapamadığı atamaları 1 yıl dolmadan gerçekleştireceğini ve bu konuda geri adım atmaması gerektiğini dile getirmiştik.

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, MEB Merkez Teşkilatında bütün yöneticileri değiştirdi. Akabinde hemen İl Müdürlerinin tamamını değiştirdi. Sırada İlçe Müdürü atamaları var.

İlçe Müdürü atamalarından önce yine keskin bir zeka ile İlçe Müdürü atama şartlarını değiştirdi. İlçe Müdürü atamaları artık görevde yükselme yönetmeliği ile yapılmayacak.

Bu gün yayınlanan resmi gazetede görevde yükselme ve unvan değişikliği çerçeve yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle ilçe müdürlüğü kadroları görevde yükselmeye tabi olmayacak. Bu görevlere atanma şartları için ilgili bakanlıklar düzenleme yapabilecekleri gibi 10 yıllık görevi bulunan memuru da ilçe müdürü olarak atayabilecekler.

Sonuç olarak 10 yıl hizmet süresi olan bir memurda ilçe müdürü olabilecek.

Daha önce İlçe Müdürlüğü için 3 yıl a tipi kurum müdürlüğü istemekteydi.

Milli Eğitim Bakanlığında İlçe Müdürü atamalarında listeler tamam, aslında en büyük sıkıntılardan biriside sendikanın ve İl Müdürlerinin atama şartları tutmayan kişilerin tekliflerini yaptırmasıydı. Yeni yönetmeliğin çıkması ile beraber hem sendika hem de atama bekleyen ilçe müdürü adayları rahatladı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER ise MEB’de İlçe Müdürleri ataması ile kendi özel ekibinin oluşumunu tamamlayacak. Bu atamaların ise 2 hafta içerisinde yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sırada ise yaz ayında yapılacak taşra teşkilatı rotasyonu var.

Taşra teşkilatı rotasyonu ile ilçe müdürleri ve şube müdürlerine il dışı rotasyon uygulaması getirilecek. İl dışı rotasyon uygulaması ile beraber il dışına gitmek istemeyen 1000 üzerinde ilçe ve şube müdürü emekliye ayrılacak. Emekli olacak bu kişiler yerine yapılacak atamalar ile Milli Eğitim Bakanlığında kadrolaşma çalışmaları tamamlanmış olacak.

Ancak Sayın DİNÇER’in Şube Müdürlüğü atamalarını da görevde yükselmenin içerisinden çıkarması ve 8 yıl memuriyeti olan kişilerin atanmasının sağlanması gerekmektedir. Boş olan ve rotasyon sonucu boşalacak olan bu kadrolara da atama yapılması için şimdiden hazırlıkların yapılması gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’i tebrik ederiz. Ak Parti hükümetinin iki Bakan ile 10 yılda yapamadığı kadrolaşmayı 1 yıl olmadan, sendikaların dava açmasına bile fırsat tanımadan ustalıkla gerçekleştirdi.

Sonuç olarak 2012 yılının sonunda Milli Eğitim Bakanlığında vekaleten yönetilen bir kurum kalmayacak. Yıllardır hükümete yakın kişileri ve hükümete yakın sendikanın üyelerini oyalayan Bakanların aksine Ömer DİNÇER’in bu cesur ve kararlı tavrını tebrik etmek gerekir.

Keyword : MEBde Yeni İlçe Müdürleri Tamam Sırada Rotasyon Var haberi , MEBde Yeni İlçe Müdürleri Tamam Sırada Rotasyon Var oku , MEBde Yeni İlçe Müdürleri Tamam Sırada Rotasyon Var konusu , MEBde Yeni İlçe Müdürleri Tamam Sırada Rotasyon Var hakkında , MEBde Yeni İlçe Müdürleri Tamam Sırada Rotasyon Var manşeti , MEBde Yeni İlçe Müdürleri Tamam Sırada Rotasyon Var perde arkası , MEBde Yeni İlçe Müdürleri Tamam Sırada Rotasyon Var olayı , MEBde Yeni İlçe Müdürleri Tamam Sırada Rotasyon Var son dakika , MEBde Yeni İlçe Müdürleri Tamam Sırada Rotasyon Var

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com