05.04.2012 - 03:24
Okunma (1491)
Yorum (0)
Paylaş

4+4+4 Eğitime Özgürlük ve Kalite Getirecektir

4+4+4 Eğitime Özgürlük ve Kalite Getirecektir

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Kimi siyasi partiler ve ideolojik kuruluşlar yanlış ve asılsız iddialarla kamuoyunda karmaşa ve bilgi kirliği yaratıyor. 4+4+4 sistemi değil “çocuk işçi” ya da “çocuk anne” düzenlemesini içermeyi kız çocuklarımızın okullaşmasını ve eğitim sürelerini daha da artıracak, hiç kimse 12 yıllık zorunlu eğitimini tamamlamadan çalışma hayatına katılamayacaktır” dedi.

 

SEÇMELİ, KUR’AN VE HZ. PEYGAMBERİN HAYATI DERSİ İHTİYAÇTIR

‘Kuranı Kerim’ ve ‘Hz. Muhammed’in Hayatı’nın geniş bir seçmeli ders havuzunda yer almasını çocuklarımızın etik, moral ve dini değerlerini öğrenmesi ve pekiştirmesi, kutsal kitabını ve peygamberini tanıması adına pedagojik olarak önemli ve çocukların duygusal ve psikolojik gelişimi adına faydalı bulduklarını söyleyen Gürkan Avcı, “Bu sayede seçmeli din eğitimi daha nitelikli, denetimli ve akademik bir form kazanacaktır. Yeni sistem, milli eğitimin resmi amaçları arasında ki ''çocukların milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerlere bağlılığının gelişmesine yardımcı olmak'' hedefine de uygundur. Her öğrenci isteği, hedefi ve yeteneği doğrultusunda özgürce ders seçimi yapacaktır. Yeni sistemi birçok yönüyle demokratik, pedagojik ve özgürlükçü buluyoruz” dedi.

 

ÇIRAKLIK SİSTEMİ VE MESLEKİ EĞİTİM GÜÇLENECEK

Kalıcı, çağdaş ve özgün medeniyet perspektifli bir eğitim sistemine geçilmesini sağlayacak temeli oluşturacak olan 4+4+4 eğitim reformu mesleki eğitimi ve çıraklık müessesesini canlandıracak, eğitim sistemini dağınıklıktan kurtaracaktır, değerlendirmesinde bulunan Avcı, “4+4+4 reformu istihdam ve iş gücü olanaklarını dikkate alan ve eğitim sisteminin tamamında çağdaş yeni politikalar üretilmesini sağlayan bir hedefin başlangıcıdır. Yeni sistem yaygın ve güçlü meslek liseleri, çıraklık ve meslek yüksek okulları maharetiyle mesleksiz, sanatsız ve “ne iş olsa yaparım” anlayışlı, ihtiyaca yanıt veremeyen mevcut eğitim sistemine son verecektir. 12 yıllık eğitimle halkımız daha eğitimli ve kültürlü, ekonomik ve sosyal bağımsızlığını kazanmış olacak, kadınlarımız daha özgüvenli hale gelecektir” dedi.

 

SINIF MEVCUTLARI 30’UN ALTINA İNECEK

Dünyada 127 ülkede eğitime 6 yaşında başlanıldığını ve hemen hemen bütün gelişmiş ülkelerde eğitim sisteminin kademeli olduğunu ve AB ülkelerinde zorunlu eğitim süresi ortalamasının 13 olduğunu söyleyen Avcı, “Sorunlarla boğuşan eğitim sisteminin ümidi haline gelen 4+4+4 reformu ara eleman yetiştiren bir eğitim sistemi değil, mesleğini dünya ölçeğinde en iyi şekilde yapan, mühendis, yönetici ve girişimci hedefleyen ve bu doğrultuda vizyon kazandıran bir sistemi planlamalıdır. Üniversite kapılarındaki yığılma, 4+4+4 reformuyla azalacaktır. Yeni sistem dershane kapılarındaki yığılmayı da azaltacaktır. Yeni düzenlemeyle sınıf mevcutları 30’un altına düşürülecek ve eğitimde fırsat eşitliği gelecektir” dedi.

 

SINAV VE DERSHANE KÂBUSU SON BULACAK

4+4+4 sisteminde yer alan diğer reformlarla dershaneci, sınavcı eğitim sistemi son bulacak ve eğitim sistemi daha hızlı ve verimli işleyecek, demokratik eğitimin ufkunu açacaktır, diye konuşan Avcı, “Boş kalmış noktaları ve tali hususları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak akılla tamamlanmış bir 4+4+4 sistemi ülke adına, çocuklarımızın geleceği adına büyük bir reform olarak anılacaktır. 12 yıllık kademeli sistemin Milli Eğitim Şura kararı haline gelmesini sağlayan DES ailesi olarak, hükümetten taviz vermeden sistemi yasalaştırmasını bekliyoruz. Eğitim sistemi egemenlerin taleplerine göre değil ülkenin çıkarlarına ve halkın ihtiyaçlarına göre düzenlenmelidir” dedi.

 

130 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATANACAK

Yeni sistemle birlikte yaklaşık 130 bin yeni öğretmenin atanması gerektiğini söyleyen Avcı, açıklamasında; Eğitimdeki reform alanları birbirini doğrudan etkilemektedir. Türk eğitim sisteminde topyekûn ve kapsamlı reform girişimlerine ihtiyaç vardır. Eğitimi deneme tahtası olmaktan, öğrencilerimizi ise kobay olmaktan kurtarmak için reform hareketlerinin uygulama öncesi modellerin test edilmesine olanak tanıyacak ‘pilot uygulamalar’ ile yola devam edilmelidir, dedi.

Demokrat  Eğitimciler Sendikası

Keyword : 4+4+4 Eğitime Özgürlük ve Kalite Getirecektir haberi , 4+4+4 Eğitime Özgürlük ve Kalite Getirecektir oku , 4+4+4 Eğitime Özgürlük ve Kalite Getirecektir konusu , 4+4+4 Eğitime Özgürlük ve Kalite Getirecektir hakkında , 4+4+4 Eğitime Özgürlük ve Kalite Getirecektir manşeti , 4+4+4 Eğitime Özgürlük ve Kalite Getirecektir perde arkası , 4+4+4 Eğitime Özgürlük ve Kalite Getirecektir olayı , 4+4+4 Eğitime Özgürlük ve Kalite Getirecektir son dakika , 4+4+4 Eğitime Özgürlük ve Kalite Getirecektir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com