05.04.2012 - 03:23
Okunma (1620)
Yorum (0)
Paylaş

Özel Okullara Teşvik Paketini Destekliyoruz.

‘Özel Okullara Teşvik’ Paketini Destekliyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan ve Başbakanlık tarafından son rötuşları yapılan ‘Özel okullara teşvik’ reform paketini desteklediklerini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “4+4+4 kademeli eğitim modeliyle birlikte özel okulların önündeki engeller kaldırılmalı, teşvikler getirilmeli, eğitimde lokomotif güç olarak kullanılmalı ve tüm okullar içindeki payı yüzde 2’lerden 10'lara yükseltilmelidir” dedi.

 

BAŞARILI ÇOCUKLAR ÖZEL OKULLARDA OKUSUN

4+4+4 kademeli eğitim modeliyle birlikte özel okullara öğrenci başına devlete olan toplam maliyeti oranında, bin 500 TL civarlarında ödeme yapılacak olmasını Türk özel okulculuğunu Dünyadaki çağdaş ülkeler seviyesine çıkaracağını söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Ücretsiz ders kitabı politikasında olduğu gibi öğretmenlerin ve başarılı yoksul ailelerin çocuklarına öncelik verilerek özel okullarda okutulabilir. Devlet, özel okulların elektrik, su yakacak giderlerini ve özel okullardan alınan vergileri sıfırlayarak yahut çok aşağılara çekerek, özel okul yapmak isteyen müteşebbise okul arsasını bedava vererek özel okulculuğu desteklemelidir. Böylece; eğitimde fırsat eşitliği, atanamayan öğretmenler ve nitelikli eğitim gibi birçok sorunun milimize edilmesi de sağlanmış olur” diye konuştu.

 

300 BİN ATANAMAYAN ÖĞRETMENİN YÜZÜ GÜLER

Türkiye’nin önemli sıkıntılarından birisi olan ve sayıları 300 binlere dayanan ‘Atanamayan Öğretmenler’ sorununun da bu yöntemle çözülebileceğini söyleyen Gürkan Avcı, “4+4+4 kademeli eğitim modeli 130 bin yeni öğretmenin atanmasını sağlayacak. Öte yandan özel okullarımız şu an yarı kapasiteyle çalışıyor. Bu reformla birlikte özel okullarda takriben 100 bin civarında öğretmen istihdam edilebilir. İhtiyaç fazlası branşlardaki öğretmen adaylarına bir sene eğitim verilerek ihtiyaç duyulan branşlarda çalışmaları sağlanabilir. Gençlerimizin işsizliğe, umutsuzluğa mahkûm edilmemesi için hızla adımlar atılmaya başlanmalıdır” dedi.

 

TÜRKİYE’DE ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ AVRUPADAN YÜKSEK

Özel okul sahiplerini eğitimi rantabl bir sektör olarak algılamakla, öğretmenlere düşük maaş vermekle ve okul ücretlerini yüksek tutmakla eleştiren Avcı, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’den ülke gerçeklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir özel okul politikası oluşturmasını istediklerini söyleyerek, “Türkiye’de özel okul ve kolejlerde bir öğrencinin ücreti 12 bin ile 65 bin TL arasında değişiyor. Milli geliri 20 bin doların üzerinde olan Amerika ve Avrupa ülkelerinde bu rakam 6-8 bin dolar düzeyinde. Ülkemizde özel okul, kolej ve vakıf üniversitelerinin ücretleri çok fahiş. Bu yetmiyormuş gibi birçok eğitim kuruluşunun, ücretlere enflasyon oranlarının üzerinde zam yapması, ailelerin bütçelerini alt üst ediyor ve enflasyon hedeflerini de zora sokuyor. Özel okul ve kolej ücretlerinin mevzuat gereği, okulun bulunduğu ildeki enflasyon rakamlarının dikkate alınarak belirlenmesi gerekiyor” dedi.

 

ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİNE DE SENDİKA HAKKI VERİLMELİ

Öğretmenlerin özel okullarda, özel eğitim kurumlarında ve dershanelerde çok düşük ücretlere çalıştırılmasına karşı olduklarını ifade eden Avcı, “Özel okullarla ilgili yasal mevzuata göre özel okul öğretmenlerine devlet okullarındaki öğretmenlerden düşük ücret verilemez. Fakat birçok öğretmenimiz özel okullarda, özel eğitim kurumlarında ve dershanelerde asgari ücretle çalıştırılıyor. Kendilerine örgütlenme ve sendika hakkı da tanınmıyor. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Özel okullara teşvik’ reform paketinde öğretmen arkadaşlarımızın ücretleri ve sendika hakkı konusunda da düzenleme yapmasını bekliyoruz” dedi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası

Keyword : Özel Okullara Teşvik Paketini Destekliyoruz. haberi , Özel Okullara Teşvik Paketini Destekliyoruz. oku , Özel Okullara Teşvik Paketini Destekliyoruz. konusu , Özel Okullara Teşvik Paketini Destekliyoruz. hakkında , Özel Okullara Teşvik Paketini Destekliyoruz. manşeti , Özel Okullara Teşvik Paketini Destekliyoruz. perde arkası , Özel Okullara Teşvik Paketini Destekliyoruz. olayı , Özel Okullara Teşvik Paketini Destekliyoruz. son dakika , Özel Okullara Teşvik Paketini Destekliyoruz.

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com