05.04.2012 - 03:21
Okunma (1435)
Yorum (0)
Paylaş

4+4+4 Sistemi Sınıf Öğretmenlerini Vurmasın!

4+4+4 Sistemi Sınıf Öğretmenlerini Vurmasın!

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülerek kabul edilen ve zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde yeniden yapılandıran sisteme göre sınıf öğretmenlerinin yaklaşık % 20sinin norm kadro fazlası olacağı açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ‘Ulusa Sesleniş’ programında 5. sınıflara artık branş öğretmenlerinin gireceğini açıklaması ve yine AKP Grup Başkan vekili Nurettin CANİKLİ, katıldığı bir televizyon programında norm fazlası sınıf öğretmenlerinin branş öğretmenliğine geçirileceğini ifade etmiş olması sınıf öğretmenleri arasında norm fazlası olma ve görev yeri değişikliklerinin söz konusu olmasından dolayı huzursuzluklara yol açmıştır.

Bu nedenle isteğe bağlı olarak branş öğretmenliğine geçmek isteyen sınıf öğretmenleri dışında kalan ve bulundukları okulda norm fazlası durumuna düşen sınıf öğretmenleri için Norm Kadro Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak bulundukları okulda norm kadro ile ilişkilendirilinceye kadar 5 yıl süreyle norm fazlası olarak tutulabilmelerine imkan sağlanması ve 5. yılın sonunda hala norm kadro ile ilişkilendirilemeyen ve norm fazlası olarak kalan öğretmenlerimize - istemeleri halinde -  branş öğretmenliğine geçme imkanı verilmesi, branş öğretmenliğine geçmeye istekli olmamaları halinde sınıf öğretmeni olarak bulunduğu yerleşim yerinde uygun okullara yer değişikliği yapılması hususunda yazılı başvuruda bulunduk.

Keyword : 4+4+4 Sistemi Sınıf Öğretmenlerini Vurmasın! haberi , 4+4+4 Sistemi Sınıf Öğretmenlerini Vurmasın! oku , 4+4+4 Sistemi Sınıf Öğretmenlerini Vurmasın! konusu , 4+4+4 Sistemi Sınıf Öğretmenlerini Vurmasın! hakkında , 4+4+4 Sistemi Sınıf Öğretmenlerini Vurmasın! manşeti , 4+4+4 Sistemi Sınıf Öğretmenlerini Vurmasın! perde arkası , 4+4+4 Sistemi Sınıf Öğretmenlerini Vurmasın! olayı , 4+4+4 Sistemi Sınıf Öğretmenlerini Vurmasın! son dakika , 4+4+4 Sistemi Sınıf Öğretmenlerini Vurmasın!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com