05.04.2012 - 03:15
Okunma (1591)
Yorum (0)
Paylaş

BİLGEÇ'ten Tarihte Bir İlk Daha: Giyim Yardımı Rakamları İçin Dava Açtık

BİLGEÇ'ten Tarihte Bir İlk Daha: Giyim Yardımı Rakamları İçin Dava Açtık

Eğitim çalışanlarının ve aynı düzeydeki tüm memurların kamburu durumundaki giyim yardımı rezilliği yıllardır çözülmeyi bekliyordu. Sendikamızca 2010 yılından buyana yapılan alt yapı çalışmaları sonrası 2012 yılında da giyim yardımlarının sendikamızın talepleri hiçe sayılarak eskisi gibi belirlenmesi sonrasında dava açılması konusunda Genel Başkanımız Cevdet Sezer’in kesin talimatıyla çalışma başlatılmıştı. Genel kurul sürecimizde bu konu askıya alınmış, Genel Başkanımızın güven tazelemesi sonrasında çalışmalar tekrar hız kazanarak nihai sonuca ermiş, davamız açılmıştır.

 

Sendikamızca Giyim Yardımı rakamlarının düşüklüğü ve giyim yardımlarının kadro ayrımı yapılarak bazı kadrolara verilmesi bazı kadrolara verilmemesi konusunda kanuna aykırılı gerekçesi ile dava açılmıştır.

 

 

Bilindiği üzere giyim yardımları ilgili 1991 yılında yayınlanmış yönetmelik hükümleri gereği bazı kadrolara verilmekte bazı kadrolara verilmemektedir. Bu yönetmelik hükümleri gereği bazı kadrolara bol bol yardım yapılırken bazı kadrolara kolluk, gömlek v.b. basit giyim yardımları yapılmaktadır (örnek:V.H.K.İ sadece gömlek ücreti alırken, hizmetliler takım elbise+ayakkabı ücreti almaktadır). Bu konu enine boyuna masaya yatırılarak sendikamızca hukuksuz olduğu tespit edilmiştir. Anayasamızın açık hükümleri gereği yönetmelikler kanuna aykırı olmamalıdır.

 

Giyim Yarımdı En Az 750 TL Olmalı

Sendikamızca giyim yardımı rakamlarının belirlenmesi usulü konusu başta olmak üzere belirlenen rakamların devlet memuru vakarına yakışmayacak düzeyde rakamları temsil ettiği, devleti temsil eden memurlara verilecek yardımların devletimize yakışır güzellik, kalite ve özelliklere sahip olması gerektiği açıktır. Bu gerekçelerle belirlenen ve/veya tespit edilen rakamlar ile sendikamızın tespit ettiği ve bulduğu; kanun, yönetmelik, genelge, tebliğ, tespit, şartnamelere uyulmadığı belirlenen rakamların keyfiyetçi tutumla, maliye bakanlığınca kendilerine verilen görevi kötüye kullanmak sureti ile usulsüz şekilde rakamların belirlendiği tespit edilmiş ve konu mahkemeye intikal etmiştir. Sendikamızca giyim yardımı rakamlarının tüm memurlar için; “ayakkabı+takım elbise+gömlek+kravat+kravat iğnesi+kol düğmesi” şeklinde değerlendirilerek en az 750 TL olması gerektiği ve konun bilir kişi atanarak rakamların tespit edilmesi mahkemeden talep edilmiştir.

 

Giyim Yardımı Sadece Hizmetlilere Değil; Şef, Memur v.b. Tüm Kadrolara Verilmeli

Sendikamızca giyim yardımlarının hangi memura ne şekilde ve neye göre verileceği ile ilgili yapılan 1991 tarihli yönetmeliğin kanuna uygun olmadığı, devlet memuru sıfatının kadroların yapacakları iş ve işlemlerde düzenli, disiplinli ve planlı yapılmadığı kanıtlanarak, yönetmeliğin “yayınladık gitti” anlayışı ile yayınlandığı kanıtlanarak, devlet memuru kadrolarının tespitinin kanuna, usule ve devlet memuru görev ve iş tanımlamalarına uygun şekilde yapılmadığı konusu kanıtlanmış ve ilgili yönetmeliğin 1 ve 2 sayılı cetvelerinin iptal edilerek yeniden düzenlenmesi gerektiği konusunda bilir kişi tespiti mahkemeden istenmiştir. Bu isteğimize binaen örneklersek; V.H.K.İ., memur, Şef gibi kadrolara; ayakkabı+takım elbise+gömlek+kravat+kravat iğnesi+kol düğmesi, Hizmetli, kaloriferci, aşçı gibi kadrolara; ayakkabı+takım elbise+gömlek+kravat+kravat iğnesi+kol düğmesi+önlük+çizme gibi giyim yardımlarının yapılması gerektiği belirtilmiştir.

 

Sendikamızca açılan dava metni bakanlık hukuk müşavirliklerinin ön çalışma başlatıp ek süre kazanmamaları konusu başta olmak üzere; hazırcı sendikaların pervasız tutumları nedeniyle 2 ay boyunca yayınlanmayacaktır. Mayıs ayı içerisinde dava metni web sitemizde görülebilir hale gelecektir.

Keyword : BİLGEÇ'ten Tarihte Bir İlk Daha: Giyim Yardımı Rakamları İçin Dava Açtık haberi , BİLGEÇ'ten Tarihte Bir İlk Daha: Giyim Yardımı Rakamları İçin Dava Açtık oku , BİLGEÇ'ten Tarihte Bir İlk Daha: Giyim Yardımı Rakamları İçin Dava Açtık konusu , BİLGEÇ'ten Tarihte Bir İlk Daha: Giyim Yardımı Rakamları İçin Dava Açtık hakkında , BİLGEÇ'ten Tarihte Bir İlk Daha: Giyim Yardımı Rakamları İçin Dava Açtık manşeti , BİLGEÇ'ten Tarihte Bir İlk Daha: Giyim Yardımı Rakamları İçin Dava Açtık perde arkası , BİLGEÇ'ten Tarihte Bir İlk Daha: Giyim Yardımı Rakamları İçin Dava Açtık olayı , BİLGEÇ'ten Tarihte Bir İlk Daha: Giyim Yardımı Rakamları İçin Dava Açtık son dakika , BİLGEÇ'ten Tarihte Bir İlk Daha: Giyim Yardımı Rakamları İçin Dava Açtık

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com