05.04.2012 - 03:14
Okunma (1413)
Yorum (0)
Paylaş

Vereceğiniz Üç Kuruşluk Zammı da Elinize Yüzünüze Bulaştırdınız!

Vereceğiniz Üç Kuruşluk Zammı da Elinize Yüzünüze Bulaştırdınız!

 

 

Artık tamamen üç bilinmeyenli bir denklem haline gelen 2012 memur maaş zamlarıyla ilgili Genel Başkanımız Sayın Erdoğan Yazıcı; 30.03.2012 tarihinde bir basın açıklaması yaparak hükümetten bu sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

Genel Başkanımız yapmış olduğu basın açıklamasında; “ Bilindiği üzere 2012 yılı ocak ayında memurların yasal olarak alması gereken memur maaş zammı, toplu sözleşme yasa tasarısının bir türlü meclisten geçmemesi sebebiyle yasalaşmamış ve hükümet ile sendikalar bir türlü toplu sözleşme masasına oturamamıştır.

 

 

Durum böyle olunca da milyonlarca memurun umutla beklediği zam bir türlü verilmemiştir. Sebep olarak ta toplu sözleşme yasa tasarısının meclisten geçmediği ileri sürülmektedir.

Şimdi buradan tüm siyasilere ve özellikle de hükümete seslenmek istiyorum. Milletvekili ve Milletvekili emeklilerine bir gece yarısı operasyonuyla on beş dakikada yasa teklifini meclisten geçirerek yasalaştıran bu meclis değimliydi. Neden sıra memur maaş zamlarına gelince bir türlü bu yasa tasarısı üzerinden aylar geçmesine rağmen daha meclisin genel kuruluna dahi getirilmemiştir.

Sürekli toplu sözleşme yasa tasarısından söz ediliyor, bu konuda ayrıca bir tuzak ve göz boyamadan öteye gitmeyen bir yasa teklifidir. Sözde adı toplu sözleşme kanunu olacak ama, değişen yine hiçbir şey olmayacak. Çünkü mevcut yasa taslağına göre sendikalar yüksek zam teklifleriyle masaya oturamayacak, otursa bile hükümet tarafından kabul edilmeyecek ve hakem heyetine gidilecek ve son sözü de yine  hükümetin belirlediği hakem heyeti söyleyecektir.

Eğer durum buysa bunca oyalamaya ve göz boyamaya ne gerek vardı. Sadece değişen tek şey toplu görüşme yasasının adı toplu sözleşme olarak değiştirilecektir. Başka değişen hiçbir yönü olmayacaktır.

Bu durumda olan yine memur ve hizmetliye olacak ve aylardır alamadıkları zammı yasa tasarısı meclisten geçerse! aylar sonra alabileceklerdir. Bu arada uğradıkları enflasyon ve faiz kaybı da işin cabası olacaktır.

En iyimser tahminle memur ve hizmetliler Ocak 2012 zamlarını Haziran ayında alacaklar veya yasa teklifi meclisten geçerse, mayıs ayının 25 inden sonra ek bordro ile alacaklardır. Bu da demek oluyor ki, memurlar zamlarını en az 6 ay gecikmeyle alabileceklerdir.

En azından hükümetin bu 6 aylık zaman içerisinde memurların uğradıkları faiz ve enflasyon kayıplarını da göz önünde bulundurup, ellerini vicdanlarına koyarak masaya oturmaları gerekmektedir.

Ya bu kayıpların bir seferde memurlara verilmesi gerekmektedir. Yada bu kayıplar göz önünde bulundurularak memura insan onuruna yakışır bir şekilde zam oranı verilmelidir.” Dedi.

Keyword : Vereceğiniz Üç Kuruşluk Zammı da Elinize Yüzünüze Bulaştırdınız! haberi , Vereceğiniz Üç Kuruşluk Zammı da Elinize Yüzünüze Bulaştırdınız! oku , Vereceğiniz Üç Kuruşluk Zammı da Elinize Yüzünüze Bulaştırdınız! konusu , Vereceğiniz Üç Kuruşluk Zammı da Elinize Yüzünüze Bulaştırdınız! hakkında , Vereceğiniz Üç Kuruşluk Zammı da Elinize Yüzünüze Bulaştırdınız! manşeti , Vereceğiniz Üç Kuruşluk Zammı da Elinize Yüzünüze Bulaştırdınız! perde arkası , Vereceğiniz Üç Kuruşluk Zammı da Elinize Yüzünüze Bulaştırdınız! olayı , Vereceğiniz Üç Kuruşluk Zammı da Elinize Yüzünüze Bulaştırdınız! son dakika , Vereceğiniz Üç Kuruşluk Zammı da Elinize Yüzünüze Bulaştırdınız!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com