05.04.2012 - 03:12
Okunma (1558)
Yorum (0)
Paylaş

TEÇ-SEN: "652 sayılı K.H.K. den sonra, 666 sayılı K.H.K.'de ki Ek Ödeme Oranlarını da Yargıya Taşıdık."

TEÇ-SEN: "652 sayılı K.H.K.  den sonra, 666 sayılı K.H.K.'de ki Ek Ödeme Oranlarını da Yargıya Taşıdık."

 

Bilindiği üzere, 652 sayılı K.H.K. ile M.E.B.'de yönetim karşılığı ödenen ek ders ücretleri kaldırılmış, yerine tüm personeli kapsayıcı ek ödeme getirilmiştir. Ek ödemenin muhtevası yani tüm personeli kapsayıcı olması sendikamızın yıllardır üzerinde çalıştığı ve talep ettiği bir konunun çözülmesi anlamına da gelmektedir. Ancak; ilk olarak 652 sayılı K.H.K. ile ödenmeye başlayan ek ödemelerdeki taşra, büyükşehir, ve merkez olmak üzere ayrı ayrı ve unvanlar arasında hiyerarşik yapıya uygun olmayan oranlar belirlenmemişti. Tüm bu haksızlıkların önlenmesi adına sendikamızca daha önce Danıştay nezdinde dava açılmış, ve kamuoyuna duyurulmuştu. (Dava Dilekçesi İçin Tıklayınız.) Daha sonra; 666 sayılı K.H.K. ile 652. Sayılı K.H.K.'nin ek ödeme ile ilgili düzenlemesi iptal edildi ve ek ödeme oranlarında ki taşra, büyükşehir, ve merkez ayrımı ortadan kalkmış oldu. Ancak hiyerarşik yapıya uygun olmayan oranlar değişmedi. Sendikamızın açtığı ilk dava devam etmekte olup, davayı kazandığımız takdirde taşra teşkilatında görev yapan eğitim çalışanları Eylül, Ekim, Kasım, Aralık 2011'de taşra oranı üzerinden ödenmiş ek ödeme oranlarına ilave olarak geçmişe dönük ortalama %20*4=80 (Yaklaşık 500 TL) daha ilave ek ödemeye hak kazanacaktır.

 

Sendikamızca Maliye Bakanlığı'ndan 666 sayılı K.H.K.'de ki şef ve şube müdürü arasında ki ek ödeme oranının düzeltilmesi, teknisyen ve teknikerlerin teknik hizmetler sınıfında gösterilmesi ile ilgili düzenleme yapılması talep edilmiştir. Talebimiz cevap verilmeyerek zımmen red edildiğinden, sendikamızca 666 sayılı K.H.K.'nin bazı maddelerinin iptali ve Anayasaya aykırılığı gerekçesiyle, Danıştay nezdinde dava açılmıştır.

Keyword : TEÇ-SEN: "652 sayılı K.H.K. den sonra, 666 sayılı K.H.K.'de ki Ek Ödeme Oranlarını da Yargıya Taşıdık." haberi , TEÇ-SEN: "652 sayılı K.H.K. den sonra, 666 sayılı K.H.K.'de ki Ek Ödeme Oranlarını da Yargıya Taşıdık." oku , TEÇ-SEN: "652 sayılı K.H.K. den sonra, 666 sayılı K.H.K.'de ki Ek Ödeme Oranlarını da Yargıya Taşıdık." konusu , TEÇ-SEN: "652 sayılı K.H.K. den sonra, 666 sayılı K.H.K.'de ki Ek Ödeme Oranlarını da Yargıya Taşıdık." hakkında , TEÇ-SEN: "652 sayılı K.H.K. den sonra, 666 sayılı K.H.K.'de ki Ek Ödeme Oranlarını da Yargıya Taşıdık." manşeti , TEÇ-SEN: "652 sayılı K.H.K. den sonra, 666 sayılı K.H.K.'de ki Ek Ödeme Oranlarını da Yargıya Taşıdık." perde arkası , TEÇ-SEN: "652 sayılı K.H.K. den sonra, 666 sayılı K.H.K.'de ki Ek Ödeme Oranlarını da Yargıya Taşıdık." olayı , TEÇ-SEN: "652 sayılı K.H.K. den sonra, 666 sayılı K.H.K.'de ki Ek Ödeme Oranlarını da Yargıya Taşıdık." son dakika , TEÇ-SEN: "652 sayılı K.H.K. den sonra, 666 sayılı K.H.K.'de ki Ek Ödeme Oranlarını da Yargıya Taşıdık."

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com