02.04.2012 - 22:56
Okunma (1512)
Yorum (0)
Paylaş

İşin Büyüğü Şimdi Başlıyor!

İşin Büyüğü Şimdi Başlıyor!

 

Okullar planlanacak, hangi okul ilk, hangisi orta olacak belirlenecek, köyler en büyük sorun, YİBO’lar ne olacak, taşımalı eğitim ne olacak? Soru ve sorun çok…

 

 

Tartışmalar oldu, taktikler, kavgalar, uzun çalışmalar derken 4 4 4 yasalaştı, hayırlı olsun.

 

Şimdi asıl iş başlıyor, il ve ilçe müdürlüklerini hummalı çalışmalar bekliyor.

 

Okullar planlanacak, hangi okul ilk, hangisi orta olacak belirlenecek, köyler en büyük sorun, YİBO’lar ne olacak, taşımalı eğitim ne olacak? Soru ve sorun çok…

 

Hazır bu tartışmalar yapılıyorken ve ciddi bir dönüşüm oluyorken fırsat kaçırılmamalıdır.

 

1.Ortaokullarda seçmeli dersler olacağından şube sayısının belki iki misli derslik ihtiyacı olacak. O bakımdan derslik sayısının yeterli düzeye çekilmesi için derhal tedbirler alınmalıdır.

 

2.60 aylık çocukların 1. Sınıfta 71 aylık çocuklarla aynı eğitime tabi tutulması gerçekten tahminlerin ötesinde sıkıntılara yol açacaktır. Bu konuda belirsizlik sürmektedir. Anasınıfı öğretmenleri ne olacaktır? 48-60 ay arası çocuklar büyük oranda devamsız olacaklardır. Anaokulu yatırımları yeniden gözden geçirilmeli ve anaokulları gözden çıkarılacaksa bu yatırımlar ilkokula dönüştürülmelidir.

 

3.Taşımalı eğitim çalışmaları nisan ayında tamamlanacak. Yeni duruma göre birçok değişiklik gerekeceğinden zaman geçirilmeden taşımalı eğitim yönetmeliği yeniden düzenlenerek gereken tedbirler alınmalıdır.

 

4.Okullarda yapılacak değişiklikler birçok öğretmen ve yöneticilerin normlarında ciddi sapmalar ve değişmeler olacak. Norm kadro düzenlenmesinin ve uygulama esaslarının netleşerek yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

 

5.Özellikle imam hatip liselerinin ortaokullarına olacak talebin karşılanması için zaman geçirmeden bu okulların derslik ihtiyaçlarının yeniden değerlendirilmesi ve gereken tedbirlerin alınması gerekmektedir.

 

6.Mesleki eğitime yönlendirmenin artması beklenmektedir. Meslek liselerinin bina ve donanımlarının modern ve günümüz ihtiyaçlarını karşılar düzeyde tamamlanması gerekmektedir.

 

7.Ortaöğretim kurumlarında belirsizliğin sona erdirilmesi gerekmektedir. Anadolu öğretmen liselerinin durumu ne olacak? Anadolu öğretmen liselerinde okuyan binlerce öğrenci ek puanlarının ne olacağını merak ediyorlar, bu konunun açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.

 

8.Seviye Belirleme Sınavının kaldırılacağı konuşuldu, bu iş sürüncemeye bırakılırsa öğrenciler ve veliler üzerinde bir moral bozukluğu ve motivasyon kaybına yol açar. Bu konunun nasıl ve ne şekilde olacağı zaman geçirilmeden netleştirilmelidir.

 

9.Bu arada birleştirilmiş sınıfların kapatılması ve öğrencilerin taşımayla merkez sayılabilecek okullarda toplanması sağlanmalıdır.

 

Bu maddelerin özü şu: Milli eğitim merkez teşkilatını yoğun günler bekliyor. Bakanlık binasının lambaları gece yarılarına kadar yanabilir. Hazırlanması ve yayınlanması gereken onlarca yönetmelik var. Bu yönetmeliklerin hemen tamamı birbiriyle organik bağla bağlı. Yapılacak yanlış bir düzenleme tümünü olumsuz etkileyebilir.

 

İl ve ilçe yöneticileri de zaman geçirmeden yoğun hazırlıklarla A ve B belki de C planlarını hazırlamalılar.

 

Söz konusu olan şey 15 milyon pırıl pırıl Türk gencinin istikbalidir.

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

Keyword : İşin Büyüğü Şimdi Başlıyor! haberi , İşin Büyüğü Şimdi Başlıyor! oku , İşin Büyüğü Şimdi Başlıyor! konusu , İşin Büyüğü Şimdi Başlıyor! hakkında , İşin Büyüğü Şimdi Başlıyor! manşeti , İşin Büyüğü Şimdi Başlıyor! perde arkası , İşin Büyüğü Şimdi Başlıyor! olayı , İşin Büyüğü Şimdi Başlıyor! son dakika , İşin Büyüğü Şimdi Başlıyor!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com