02.04.2012 - 22:51
Okunma (1457)
Yorum (0)
Paylaş

Yalandan Palazlananlar Yalanlarına Devam Ediyor

Yalandan Palazlananlar Yalanlarına Devam Ediyor

 

Türkeğitimsen Genel Merkezi Eğitimbirsen'e yüklendi.. Eğitimbirsen Genel Basın Yayın sekreteri AliYALÇIN'ın açıklamalarına cevap verdi. İşte Türkeğitimsen Genel Merkezinin açıklamaları...

 

Eğitimbirsen Açıklamaları

 

Türkeğitimsen Yıllardır Kullandığı Yetkinin Hesabını Vermeden Hesap Sormaya Kalkıyor

 

Türkeğitimsen'in cevabı

 

 

Türk Eğitim-Sen eğitim çalışanlarının tek temsilcisi görünümündedir. Ne bölücülük ne de yalakalık yarışına girmeyen Türk Eğitim-Sen her platformda eğitim çalışanlarının sesi olmuş, olmaya da devam etmektedir.

 

Türk Eğitim-Sen 2006 yılında yetkili sendika olmuş, bu yetkisini 2011 yılında kaybetmiştir.Yetkisini kaybettiği yılda 45 bin üye artışı gerçekleştiren Türk Eğitim-Sen, yalan, iftira mekanizmalarının uzmanları tarafından oluşturulan baskı politikaları sebebiyle, binlerce eğitim çalışanının istemese de, malum sendikaya yönlendirildiğini bilmektedir. Bu malum sendikanın hangi usul ve yöntemlerle üye yaptığını eğitim çalışanları çok yakından bilmektedir. Bu malum yapıya üye olan eğitim çalışanlarının bu malum yapıdan sendikacılık adına bir beklenti içinde olmadıkları, kerhen üye oldukları her kesin malumudur.

Türk Eğitim-Sen’i yetkiyi taşıyamamakla suçlayan, bu sözde sendikacılar 2010 yılında yapılan toplu görüşme sonuçlarıyla övünürken, o yıl yetkili sendikanın Türk Eğitim-Sen olduğunu unutmakta, bir sürü yalanın arkasına sığınarak, akıl almaz, türlü yalanlara başvurmaktadırlar. Gün geçtikçe ahlaksızlıkları zirve yapan bu malum zatlar, yetkili oldukları bu yıl öğretmenlere, akademisyenlere ek ödeme verilmediğini neredeyse gizlemek istercesine her türlü oyalama taktiğini uygulamaktadırlar.

Türk Eğitim-Sen’in yetkili olduğu dönemde, Konfederasyonumuz Türkiye Kamu Sen tarafından ortaya atılan ve hayata geçirilmesi sağlanan denge tazminatı, şimdi ek ödeme olarak anılmaktadır. Türk Eğitim-Sen’in yetkili olduğu dönemde, hiçbir öğretmen ve akademisyen ek ödeme dışı bırakılmamıştır. Türk Eğitim-Sen’in yetkili olduğu dönemde öğretmen maaşları neredeyse en düşük devlet memuru maaşı olmamıştır. Bu malum sendikanın yetkili olduğu günden bugüne öğretmen ve akademisyenler unutulmuş, eğitim çalışanları adına kazanımlar birbiri ardına elden çıkar olmuştur.

Bütün bunlar bile normal görülebilir. Ancak, sendikacılık, masada çözemediklerini meydanlara taşıma sorumluluğunu da gerektirir. Bu yaşanan ek ödeme haksızlığı karşısında, yetkili olduğunu böbürlenerek söyleyen bu sendikamsı yapıyı bir gün meydanda gören varsa ayağa kalksın. Sözleşmeliler için bir keresinde eylem yapacaklardı, birileri bunlara oturun oturduğunu yerde diye kulaklarını çekince, aldıkları eylem kararından bile vazgeçtiler.Sözleşmelilerin kadroya alınması karşısında yıllarca susan bu zavallı, sözde sendikacılar, sözleşmelileri savunmak için, bir kere bile alanlara neden çıkmadıklarını eğitim çalışanlarına açıklamalıdır.

Genel Başkanımız İsmail KONCUK’un, kamu çalışanlarının, bütün sendikalar ortak eylem yapın çağrısına kulak vererek, toplu sözleşme masasında istediğimizi alamazsak, “BERABER İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPARMIYIZ” teklifine, “HAYIR YAPMAYIZ, SİZ İKTİDARA ZARAR VERMEK İSTİYORSUNUZ, SİZİNLE BİRKİKTE OLMAYIZ” diyerek, EK ÖDEME ALMAYAN ÖĞRETMENLERİ, AKADEMİSYENLERİ DÜŞÜNMEK YERİNE İKTİDARIN TEPKİ GÖRMESİNDEN KORKAN Genel Başkanlarının bu tavrını aklamak için, bin bir türlü yalan söyleyen, yaptıkları haberde, İŞ BIRAKMA teklifimizi, MİTİNG YAPALIM şekline getiren (video kayıtlarına rağmen)bu malum zatları Allaha havale etmekten başka ne yapılabilir. Allah bunları ıslah etsin, demekten başka ne söylenebilir?

4+4+4 sisteminin öğretmen dengesizliği yaratacağını, sınıf öğretmenlerinin 1-2 yıllığına ciddi sıkıntılar yaşayacağını, 5 yıllık ilkokul eğitimi üzerine 80 yıllık tecrübemizin çöpe atılmaması gerektiğini, fiziki yapımızın sıkıntılar yaşayacağını, müfredatların alt üst olacağını ifade ettik. Okul öncesi eğitimden vazgeçilmemesi gerektiğini söyledik.Bu malum sendika bir tane bile öğretmenin norm kadro fazlası olmayacağını açıkladı, dayanakları da Ömer Dinçer’in 5. Sınıflara sınıf öğretmenlerinin gireceği açıklaması idi. Şimdi sayın Başbakan, Ulusa Sesleniş konuşmasında, 5. Sınıflara branş öğretmenlerinin gireceğini açıkladı. Sayın Başbakan’ın açıklaması, bu malum zatları yalanlarken, bizim endişelerimizi haklı çıkardı. Bakalım, Başbakanın açıklamasına bu malum zevat ne diyecek.

Yalandan kim ölmüş, yalanın ve toplumu kandırmanın nasıl olsa bir sınırı yok.BUNLAR İÇİN TEK STRATEJİ VAR:Yalana devam!

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Yalandan Palazlananlar Yalanlarına Devam Ediyor haberi , Yalandan Palazlananlar Yalanlarına Devam Ediyor oku , Yalandan Palazlananlar Yalanlarına Devam Ediyor konusu , Yalandan Palazlananlar Yalanlarına Devam Ediyor hakkında , Yalandan Palazlananlar Yalanlarına Devam Ediyor manşeti , Yalandan Palazlananlar Yalanlarına Devam Ediyor perde arkası , Yalandan Palazlananlar Yalanlarına Devam Ediyor olayı , Yalandan Palazlananlar Yalanlarına Devam Ediyor son dakika , Yalandan Palazlananlar Yalanlarına Devam Ediyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com