02.04.2012 - 22:46
Okunma (1582)
Yorum (0)
Paylaş

Temizlik Ve Hijyene Özen Gösteren 15 Okula Beyaz Bayrak Verildi

Temizlik Ve Hijyene Özen Gösteren 15 Okula Beyaz Bayrak Verildi

 

 

Yozgat'ta yapılan denetimler sonrası temizlik ve hijyen konusuna özen gösteren 15 okula 'beyaz bayrak' ve sertifika verildi.

 

Beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara sertifikalarının verilmesi nedeniyle Yozgat Valiliği toplantı Salonu'nda düzenlenen tören düzenledi. Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Sağlık İl Müdürü Mustafa Uyanık ve beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların idarecileri katıldı.

 

Törende ilk olarak konuşan Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, beyaz bayrak okulların kendilerine müracaatta bulunduklarını ve bu okullara hijyen konusunda aniden denetim yaptıklarını söyledi. Ani denetimlerde başvuru yapan 36 okul içerisinden 15 okulun beyaz bayrak almaya hak kazandığını belirten Kuş, denetimlerde 56 kriteri esas aldıklarını ifade etti.

 

Yozgat Valisi Necati Şentürk ise Milli Eğitim ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılında imzalanan 'Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü' ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

 

Eğitim kurumlarındaki alanların, öğrencilerin toplu kullanım alanları olduğunu ve bu alanların temizliğine daha çok önem verilmesi gerektiğini ifade eden Vali Şentürk, "Okullarda öğrencilerimize temizlik ve hijyen olgusunu aşılayabilirsek bu toplumun her alanına yayılacaktır. Toplum sağlığını korumak geliştirmek ve yaşam kalitesini artırmak maksadıyla okullarımızda 56 kriterin esas alındığı temizlik ve hijyen konularında gerekli incelemeler yapılıyor. Bu incelemeler sonrası da okullarımıza beyaz bayrak ve sertifikası veriliyor. Geçen yılda ilimizde 5 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazanmıştı. Bu yıl 36 okulumuzda yapılan denetimler sonrası 15 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazandı." diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, Vali Necati Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve Sağlık İl Müdürü Mustafa Uyanık, okul müdürlerini tebrik ederek beyaz bayrak ve sertifikalarını takdim etti.

 

Yozgat il genelinde, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Mevlüde Ahmet Doğanay Anadolu Öğretmen Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Adem Karacabey Anadolu Lisesi, Sürmeli Anadolu Lisesi, Alaaddin Karadağ Anaokulu, Aşağı Tekke Hayri Yıldız YİBO, Mehmet Akif İlköğretim Okulu, Gülyayla İlköğretim Okulu, Bellekcihan İlköğretim Okulu, Kadıgüllü Şehit Halil Aksu İlköğretim Okulu, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu, Sekili Osman Pekşen İlköğretim Okulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu beyaz bayrak aldı.

 

personelmeb

Keyword : Temizlik Ve Hijyene Özen Gösteren 15 Okula Beyaz Bayrak Verildi haberi , Temizlik Ve Hijyene Özen Gösteren 15 Okula Beyaz Bayrak Verildi oku , Temizlik Ve Hijyene Özen Gösteren 15 Okula Beyaz Bayrak Verildi konusu , Temizlik Ve Hijyene Özen Gösteren 15 Okula Beyaz Bayrak Verildi hakkında , Temizlik Ve Hijyene Özen Gösteren 15 Okula Beyaz Bayrak Verildi manşeti , Temizlik Ve Hijyene Özen Gösteren 15 Okula Beyaz Bayrak Verildi perde arkası , Temizlik Ve Hijyene Özen Gösteren 15 Okula Beyaz Bayrak Verildi olayı , Temizlik Ve Hijyene Özen Gösteren 15 Okula Beyaz Bayrak Verildi son dakika , Temizlik Ve Hijyene Özen Gösteren 15 Okula Beyaz Bayrak Verildi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com