19.04.2010 - 14:55
Okunma (1541)
Yorum (0)
Paylaş

28 ülkeden ABD'ye en olumsuz bakan halk

Ankete göre Türklerin yüzde 70'i ABD'ye olumsuz bakıyor. Geçtiğimiz yıl Türkler arasındaki ABD karşıtlığının oranı yüzde 63 olarak ölçülmüştü. Amerikan karşıtlığındaki Türkiye'yi yüzde 52 ile Pakistan, yüzde 50 ile Rusya izliyor.

 

Türkiye, İngiltere'ye ve Fransa'ya olumsuz bakışta da yüzde 53'lük oranlarla lider durumda. Avrupa Birliği'ne üyeliğin devlet politikası olarak ele alındığı Türkiye'de vatandaşların yüzde 45'i AB'ye olumsuz, yüzde 29'ı ise olumlu bakıyor. İsrail karşıtlığı söz konusu olduğunda ise anketin yapıldığı 28 ülke arasında ikinci. Mısırlıların yüzde 92'si, Türklerin ise yüzde 77'si İsrail'e olumsuz bakıyor. Türklerin yüzde 50'si Rusya'ya, yüzde 54'ü ise İran'ın politikalarını tasvip etmiyor.

 

Türkiye ve Pakistan'daki olumsuz imajına rağmen ABD'nin son bir yıl içerisinde genelde dünya kamuoyu nezdinde daha iyi gözle bakılan bir ülke haline geldiği dikkat çekiyor. BBC anketinin işaret ettiği bu olumlu gelişme Başkan Barack Obama'nın iktidara gelişine bağlanıyor.

 

Uluslararası kamuoyunun nabzını ölçmek amacıyla 28 ülkede yaklaşık 30 bin kişinin görüşüne başvurulan yıllık anketlere 2005 yılında başlanmıştı. 2005'ten beri ilk defa ABD'nin nüfuzunu olumlu görenlerin 28 ülke genelindeki toplam oranı yüzde 50'yi aştı.

 

Anket, Maryland Üniversitesi'ne bağlı Uluslararası Politika Yaklaşımları Programı ile anket firması GlobeScan'in işbirliğiyle yapıldı.

 

28 ülke içinde en olumlu imaja sahip olan ülke 2009 yılında da olduğu gibi, Almanya. İran ve Pakistan ise diğer ülkeler nezdinde en olumsuz tepkilere yol açıyor.

 

Almanya'nın dünya siyasetindeki imajı ortalama yüzde 59 oranında olumlu gözle değerlendirilirken, bunu yüzde 53 ile Japonya, yüzde 52 ile İngiltere, yüzde 51 ile Kanada ve yüzde 49'la Fransa izliyor. Listenin sonunda yer alan ülke sadece yüzde 15 oranında olumlu değerlendirme toplayan İran. İran'ı yüzde 16 ile Pakistan, yüzde 17 ile Kuzey Kore ve yüzde 19 ile İsrail takip ediyor.

 

CİHAN

Keyword : 28 ülkeden ABD'ye en olumsuz bakan halk haberi , 28 ülkeden ABD'ye en olumsuz bakan halk oku , 28 ülkeden ABD'ye en olumsuz bakan halk konusu , 28 ülkeden ABD'ye en olumsuz bakan halk hakkında , 28 ülkeden ABD'ye en olumsuz bakan halk manşeti , 28 ülkeden ABD'ye en olumsuz bakan halk perde arkası , 28 ülkeden ABD'ye en olumsuz bakan halk olayı , 28 ülkeden ABD'ye en olumsuz bakan halk son dakika , 28 ülkeden ABD'ye en olumsuz bakan halk

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com