02.04.2012 - 22:30
Okunma (1577)
Yorum (0)
Paylaş

Ailelerin Yüzde 77'si Mutlu

Ailelerin Yüzde 77'si Mutlu

 

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, ailelere ilişkin 25 bin denek üzerinden yapılan araştırma hakkında bilgi verdi.

 

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Yerel Yönetimler ve Aile Sempozyumu'nda, Bakanlar Kurulu üyelerine 25 bin denek üzerinde yaptıkları bir araştırmanın sonuçlarını anlatacaklarını belirtti.

Son yaptıkları araştırmaya göre, dünyadaki ortalama aile boşanmalarında en iyi durumda olan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ifade eden Şahin, Amerika, Avrupa ve İskandinav ülkelerine bakıldığında boşanma oranlarının Türkiye'ye oranla kat kat olduğuna işaret etti.

 

Yılda 100 bin boşanma

Bakan Şahin, ''Ülkemizde yılda ortalama 600 bin kişi evleniyor. Son 10 yıla baktığımızda yılda 100 bin civarında bir boşanma gerçekleşiyor. Araştırmalar, bunların 80 bininin ikinci defa yeniden evlendiğini ve 14 bininin de yeniden boşandıkları eşleriyle evlendiğini gösteriyor. O zaman bir öfkeyle ve hızlı alınmış kararlara engel olmamız, onları desteklememiz, rahat düşünmelerini sağlamamız gerekiyor'' diye konuştu.

 

14 bin kişi yeniden ayrıldığı kişiyle evleniyor

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''14 bin kişi yeniden ayrıldığı kişiyle evleniyorsa burada hepimize düşen görevler vardır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yerel yönetimler ve bütün paydaşlar olarak bunu önleyecek tedbirleri almamız gerektiğine inanıyoruz. Bu çalışmalardan çıkan sonuç bizim için yol gösterici olacaktır. Bizim en önemli gücümüz aile ise mutlu aileyi korumak kollamak bizim en önemli görevimizdir.

 

Mutluyum, çok mutluyum

Bu araştırmadan çıkan en önemli sonuçlardan biri de ''(Ben mutluyum) diyen ailelerin toplamı yüzde 60. 'Ben çok mutluyum' diyen ailelerin oranı yüzde 17. Toplama baktığımız zaman Türk ailesinin yüzde 77 mutlu olduğunu görüyoruz ama hala aldatma, şiddet, dayak, şiddetli geçimsizlik, içki ve kumar gibi temel boşanma sebepleri karşımızda durmaktadır,

Keyword : Ailelerin Yüzde 77'si Mutlu haberi , Ailelerin Yüzde 77'si Mutlu oku , Ailelerin Yüzde 77'si Mutlu konusu , Ailelerin Yüzde 77'si Mutlu hakkında , Ailelerin Yüzde 77'si Mutlu manşeti , Ailelerin Yüzde 77'si Mutlu perde arkası , Ailelerin Yüzde 77'si Mutlu olayı , Ailelerin Yüzde 77'si Mutlu son dakika , Ailelerin Yüzde 77'si Mutlu

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com