31.03.2012 - 11:38
Okunma (1509)
Yorum (0)
Paylaş

Seçme Özgürlüktür, 'Zorla Gel' Demiyoruz

Seçme Özgürlüktür, 'Zorla Gel' Demiyoruz

 

Bakan Fatma Şahin, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatının, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulması konusunu değerlendirdi.

 

Bakan Fatma Şahin, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatının, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulması konusunu değerlendirdi.

 

DİYARBAKIR

 

 

 

 

Seçme özgürlüktür

 

 

 

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaretinde, Diyarbakır'ın medeniyet, kültür şehri ve açık hava müzesi olduğunu söyledi.

Huzur ve mutluluğun arttığı bir Diyarbakır için çalıştıklarını anlatan Şahin, şehrin bir huzur şehri olmasını önemsediklerini, bu yönde bütün gayretleriyle çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Dicle Üniversitesi'nce düzenlenen ''Tüm Yönleriyle Boşanma'' konulu çalıştay konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine Şahin, güçlü ailenin, güçlü toplumu getireceğini, bölgede boşanmanın az olmasının üzülecek bir şey olmadığını belirtti.

''Doğru evliliklerin yapılması ve doğru kararların verilmesi en az boşanmayı sağlar. Çünkü boşanma bireysel bir sorun değil. Tüm toplumu, çevreyi, akrabayı, çocukları etkiliyor'' diyen Şahin, baştan karar verirken doğru karar verilmesi yönünde bakanlık olarak destek mekanizmalarını sunduklarını kaydetti.

 

Seçmeli ders

''Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatının, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulması topluma nasıl bir katkı sağlar?'' sorusu üzerine Şahin, insanoğlunun sadece maddi ve fiziksel ihtiyacının bulunmadığını, maddi ve manevi olarak bir bütün olduğunu vurgulayarak, insanın hayatını mutlu ve huzurlu geçirmek için ihtiyacı olan şeyleri karşılamanın sosyal devlet olarak görevleri olduğunu belirtti.

Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Neye ihtiyacı var. Biz burada süreç içerisinde seçmeli ders olarak önüne koyduğumuz modeldir. Seçme özgürlüktür. Bir insana 'Zorla gel, ben sana bu dersi zorla veriyorum' demiyoruz. Eğer aile çocuğuyla alakalı böyle bir eğitim ihtiyacı görüyorsa, 'Ben çocuğumun maddi ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmesini önemsiyorum."

 

Ailedeki çocuk sayısı

''Batı'da doğum oranı azalırken, Doğu'da artış var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Şahin, Başbakanının 3 çocuk dediği şeyin çok bilimsel bir şey olduğunu ve kendisinin de buna katıldığını belirtti

Bu konuda yapacakları şeyin ihtiyaç analizlerini çıkarmak ve gerekli desteklerde bulunmak olduğunu bildiren Şahin, şöyle konuştu:

''Tabii ki biz çocuklarımızın sayısını çoğaltırken, onları kaliteli bir şekilde eğiteceğiz. İnsanca yaşatacak sağlıklı ortamları koymak da bizim görevimiz. Batı'da azalmasını da yönetmemiz lazım. Ekonomik seviye yükseldikçe, çocuk sayısı düşmemeli. Nitelikli nüfus onların da o çocuklarını normal şekilde artıracak şekilde olması lazım. Biz de bakanlık olarak onların istediği, çocuk bakımı, kreş, yaşlılarına bakım gibi kentlileşmenin getirdiği yeni sorunları çözecek şekilde çalışmalarımızı takip ediyoruz.''

Keyword : Seçme Özgürlüktür, 'Zorla Gel' Demiyoruz haberi , Seçme Özgürlüktür, 'Zorla Gel' Demiyoruz oku , Seçme Özgürlüktür, 'Zorla Gel' Demiyoruz konusu , Seçme Özgürlüktür, 'Zorla Gel' Demiyoruz hakkında , Seçme Özgürlüktür, 'Zorla Gel' Demiyoruz manşeti , Seçme Özgürlüktür, 'Zorla Gel' Demiyoruz perde arkası , Seçme Özgürlüktür, 'Zorla Gel' Demiyoruz olayı , Seçme Özgürlüktür, 'Zorla Gel' Demiyoruz son dakika , Seçme Özgürlüktür, 'Zorla Gel' Demiyoruz

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com