31.03.2012 - 11:37
Okunma (1470)
Yorum (0)
Paylaş

Din Eğitimine Karşı Değiliz

Din Eğitimine Karşı Değiliz

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimin süresinin 12 yıla çıkarılmasını öngören kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.İZMİRCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan...

 

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimin süresinin 12 yıla çıkarılmasını öngören kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İzmir Metrosu Bornova-Evka-3 hattının açılış töreninde yaptığı konuşmada, zorunlu eğitimin süresini 12 yıla çıkartan kanun teklifine değindi.

Teklifin ''hem çocukların geleceğini hem de milletin geleceğini elinden almaya yönelik'' olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

''Mecliste bir kanun teklifi görüşülüyor, '4+4+4'. Bu işin özü, 20 milyar dolarlık hırsızlığı gizlemedir. 2030 yılına kadar en az 20 milyar dolarlık hırsızlık kapatılmak isteniyor ve bu yapılırken kutsal kitabımız, Kur'an-ı Kerim buna alet ediliyor. 20 milyar dolarlık ihale, Kamu İhale Kanunu'nun içine konulmuyor, bu kanuna konuluyor. Bu hırsızlığın öğrencilerle ilgili kanunun içinde ne işi var? Buna karşı çıkınca, Recep Tayyip Erdoğan 'bunlar Kur'an-ı Kerim'e karşı' diyecek.

Kılıçdaroğlu, CHP olarak din eğitimine karşı olmadıklarını da dile getirerek, ''Din eğitimine karşı değiliz, inançlarımıza saygılıyız ama çocuklarımıza nasıl din eğitimi verilecek? Pedagoji uzmanlarımızla tabii ki veririz ama CHP, hiçbir zaman inançları yolsuzluklara kılıf etmedi, cebini doldurmak için değil, halka hizmet için mücadele etti'' ifadelerini kullandı.

 

Belediye hakkındaki yolsuzluk davası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının, halka en iyi şekilde hizmet etmek için çalıştıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, Ankara Metrosu'nda 2002 yılında temeli atılan Kızılay-Çayyolu hattının, AK Parti'li belediye tarafından hala bitirilemediğini ve Uluştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından devralınmak zorunda kalındığını söyledi.

Buna rağmen CHP'li belediyelerin çalışmadığının söylendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Aziz Kocaoğlu, İzmir için yaptıklarını anlattı ve bundan sonra anlatacakları da var. Tabii sitem etmemek de mümkün değil. Sana ne başkan, ne gerek var bu kadar yatırım yapmaya, yan gel yat, hiçbir şey olmaz sana. Sen misin çalışan, sen çalışırsan birisi de kalkar 397 yıl hapisle seni yargılar.

Keyword : Din Eğitimine Karşı Değiliz haberi , Din Eğitimine Karşı Değiliz oku , Din Eğitimine Karşı Değiliz konusu , Din Eğitimine Karşı Değiliz hakkında , Din Eğitimine Karşı Değiliz manşeti , Din Eğitimine Karşı Değiliz perde arkası , Din Eğitimine Karşı Değiliz olayı , Din Eğitimine Karşı Değiliz son dakika , Din Eğitimine Karşı Değiliz

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com