31.03.2012 - 11:26
Okunma (1436)
Yorum (0)
Paylaş

4+4+4 Serbest Düşünceye Bir Adımdır

4+4+4’, Serbest Düşünceye Bir Adımdır

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) düzenlediği konferansta, ‘Milli Eğitimde Model Arayışları ve 4+4+4’ başlığı altında kesintili eğitim sistemini anlattı.

 

 

Kesintili eğitim sistemini içeren ‘4+4+4 modelini masaya yatıran Gündoğdu, gelinen nokta itibariyle değişikliğin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, “Değişiklik, tek tip insan yetiştirme düzeninden serbest düşünceye, çoğulculuğu ve değerleri temel alan bir sisteme doğru bir adımdır” dedi.

 

Meclis Genel Kurulu’nda tartışılan tasarının gelişim sürecini anlatan Gündoğdu, benzer bir önergeyi 2010’da düzenlenen 18. Milli Eğitim Şurası’nda ilk kez Eğitim-Bir-Sen olarak gündeme getirdiklerini hatırlattı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya sundukları taslağın ‘1+4+4+4’ şeklinde bir model içerdiğini belirten Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitim-Bir-Sen olarak bu süreçte oynadığımız etkili rolü hatırlatmak gerekiyor. 2010 yılında Kızılcahamam’da yapılan 18. Milli Eğitim Şurası’nda, iyi organize olmuş bir ekiple şuranın ana konusu olmadığı halde, verdiğimiz önergelerle kesintili eğitimi şuranın gündemine taşıdık. Önerimizde, ilk 1 yıl, ailenin sosyal durumu ve çocuğun fizyolojik gelişimine göre isteğe bağlı bırakılmıştı. İlk 4 yılda temel beceri, ikinci 4 yılda sistemli bilgi, son 4 yılda ise öğrenciyi hayata hazırlamaya dönüktü. Son kademede isteğe bağlı tutulacaktı. Önergemizle ortak aklın işleyişine iyi bir örnek olabilecek bir anlayışla eğitim üzerindeki vesayetin kalkmasına öncülük ettik.”

 

Gündoğdu, önerdikleri eğitim modelinde, öğrenciyi merkeze alan, kişisel becerilerini ön plana çıkaran bir anlayışın hâkim olduğunu kaydetti.

 

28 Şubat’ın Biçtiği Gömlek Dar Geliyor

 

Ahmet Gündoğdu, 4+4+4 modeline karşı çıkan kimi eğitim sendikalarının şurada, şimdiki tutumlarıyla çelişen bir tavır sergilediklerine dikkat çekerek, “Biz bugünkü tasarıya benzer bir çalışmayı bakana sunarken, şimdi ortalığı ayağa kaldıran sendikacılar da oradaydı. Ancak bugün gösterdikleri tepkinin bir benzerini orada göstermedikleri gibi, eğitimle ilgili yeni bir öneri de sunmadılar” şeklinde konuştu.

 

Yeni model üzerinde yapılan tartışmaların kısır döngüden ibaret olduğunu dile getiren Gündoğdu, bunların yapıcı bir anlayışın ürünü olmadığının altını çizdi. Postmodern darbenin kalıntısı kesintisiz zorunlu eğitim sisteminin neden olduğu tahribatın faturasını bugüne kadar milletin ödediğini vurgulayan Gündoğdu, darbeci bir zihnin ürünü olan mevcut eğitim sisteminin çöpe gideceğini kaydetti. Darbe ikliminin puslu havasıyla hayata geçirilen kesintisiz zorunlu eğitimin çağın şartlarını karşılamadığını ifade eden Gündoğdu, “28 Şubat’ın biçtiği bu kirli elbise artık bu millete ve onların çocuklarına dar geliyor. Eğitim sisteminde yapılacak değişiklikle bu elbiseyi üzerimizden atacağız” diye konuştu.

 

Konferansa, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Adalet eski Bakanı Şevket Kazan ve çok sayıda davetli katıldı.

 

personelmeb

Keyword : 4+4+4 Serbest Düşünceye Bir Adımdır haberi , 4+4+4 Serbest Düşünceye Bir Adımdır oku , 4+4+4 Serbest Düşünceye Bir Adımdır konusu , 4+4+4 Serbest Düşünceye Bir Adımdır hakkında , 4+4+4 Serbest Düşünceye Bir Adımdır manşeti , 4+4+4 Serbest Düşünceye Bir Adımdır perde arkası , 4+4+4 Serbest Düşünceye Bir Adımdır olayı , 4+4+4 Serbest Düşünceye Bir Adımdır son dakika , 4+4+4 Serbest Düşünceye Bir Adımdır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com