29.03.2012 - 23:36
Okunma (1583)
Yorum (0)
Paylaş

Beraber Miting Yapmayız, Tek Başımıza Meydanları Gümbür Gümbür Doldururuz

Beraber Miting Yapmayız, Tek Başımıza Meydanları Gümbür Gümbür Doldururuz

 

 

 

Beyaz TV’de yayınlanan Medcezir programına katılan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkan İsmail Koncuk’un sendikacı ve eğitimci kimliğine yakışmayacak bir üslupla izleyenleri irite ettiği programda, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Kamu-Sen’in; Ergenekon’dan yargılanan ŞenerEruygur’un başını çektiği Ulusal Birlik Hareketi’ne ev sahipliği yaparak, 28 Şubat provasına soyunanlara kucak açmasının sorulması Koncuk’u öfkelendirdi.

 

Alternatif medyanın ve Memur-Sen’in 28 Şubat provasına soyunan Ulusal Birlik Hareketi’ne gösterdiği tepkiden sonra Kamu-Sen’in sitesinden bildiriyi kaldırması tartışmalara neden olmuştu. Bu durumun tekrar hatırlatılması üzerine Koncuk’un öfkesini gizleyememesi dikkatlerden kaçmadı.

 

Toplu sözleşme yasa tasarısının yasalaşmasından sonra kurulacak olan Toplu Sözleşme Masası’nda yetkisi ve etkisi olmayacak olan Türk Eğitim-Sen’in ek ödeme ile ilgili masa kurulmadan eylem yapacağını ilan edip etkisizliğini örtmeye çalışması ve Memur-Sen’e ‘eylemi beraber yapalım’ teklifine Genel Başkan Gündoğdu, “Beraber miting yapmayız, Memur-Sen olarak meydanları gümbür gümbür doldururuz” cevabını verdi.

 

Programda, yaşanan diyalog şöyle:

 

Koncuk: Diyelim ki masaya oturduk, 700 bin öğretmene, 100 bin akademisyene ek ödeme verilmedi. Bu bir haksızlıktır, isyan ediyoruz, siz de isyan ediyorsunuz gördüğüm kadarıyla, tebrik ederim. Masada çözemedik, şimdi ben ilan ettim, çok büyük bir miting yapacağım, gerekirse iş bırakma eylemine kadar gideceğim. Memur-Sen olarak beraber miting yapar mıyız?

 

Gündoğdu: Sayın Başkan bizi takip etseydin, bu soruna hiç gerek kalmazdı. Beraber iş bırakmayız, meydanları gümbür gümbür doldururuz. Bakın İsmail Bey, Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen arasındaki fark şu: Dün referandumda Memur-Sen ‘Toplu Sözleşmeye de Toplumsal Sözleşmeye de Evet’ derken, Kamu-Sen ‘Hayır’ diyordu. Özlük hakları mücadelesinde, öğretmenin mağduriyetinde yüzde 100 aynı bakıyorum, çözümünde yüzde 100 tarafım ama bu iktidar ne yaparsa yapsın, Kamu-Sen ‘iktidar gitsin’ diyecek. Ben, iktidar versin diyorum ve verdireceğim. Toplu sözleşme hakkı verilmeden önce çok iyi bilirsin iktidara bir çağrıda bulunduk, ‘Eğer toplu sözleşme hakkı vermezseniz bir daha bu masaya oturmayacağız’ dedik. Yine sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinde aynı mücadeleyi verdik. Biz toplu sözleşmede bunu inşallah söke söke alacağız. Alamazsak, bütün Memur-Sen ailesi meydanlarda olacak ama Kamu-Sen’in ve KESK’in paketi hazırlayanlara kızgınlığına da bu camia kesinlikle alet olmayacak.

Keyword : Beraber Miting Yapmayız, Tek Başımıza Meydanları Gümbür Gümbür Doldururuz haberi , Beraber Miting Yapmayız, Tek Başımıza Meydanları Gümbür Gümbür Doldururuz oku , Beraber Miting Yapmayız, Tek Başımıza Meydanları Gümbür Gümbür Doldururuz konusu , Beraber Miting Yapmayız, Tek Başımıza Meydanları Gümbür Gümbür Doldururuz hakkında , Beraber Miting Yapmayız, Tek Başımıza Meydanları Gümbür Gümbür Doldururuz manşeti , Beraber Miting Yapmayız, Tek Başımıza Meydanları Gümbür Gümbür Doldururuz perde arkası , Beraber Miting Yapmayız, Tek Başımıza Meydanları Gümbür Gümbür Doldururuz olayı , Beraber Miting Yapmayız, Tek Başımıza Meydanları Gümbür Gümbür Doldururuz son dakika , Beraber Miting Yapmayız, Tek Başımıza Meydanları Gümbür Gümbür Doldururuz

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com