29.03.2012 - 23:31
Okunma (1745)
Yorum (0)
Paylaş

Memur Zammı Dursuna mı Söylendi?

Memur Zammı “Dursun”A Mı Söylendi?

 

Kahvehane dilinde meşhur bir söz vardır. Çaylar gecikince “Dursan’a mı söyledin” derler. Üç ay geçti hala memurlar maaşlarına zam alamadı. Gerekçe ise basit toplu sözleşme yasası halledilip bir türlü meclise gelmedi.

 

Hatırlayacaksınız hükümet referandumda memura toplu sözleşme hakkı vereceğiz demişti. Referanduma sadece isim olarak konulmuş. Belli ki öncesinden bu toplu sözleşme üzerine bir çalışma yapmamış hükümet. Gecikmenin nedeni o günlerde gündeme dahi alınmamış ve içeriği doldurulmamış olması. Bu gidişle Hazirandan önce zamlı maaş alamayacağımız gözüküyor.

 

Hadi geç olsunda güç olmasın diyelim.

 

Hazır eğitim konusu tartışılırken, öğretmen maaşlarını da dile getirelim. Malum öğretmen maaşları gün geçtikçe erimektedir. Lafa gelince baş tacı edilen öğretmenler sıra maaşa gelince ayakaltı ediliyor. Yeni başlayan bir öğretmen 1600 TL maaş alıyor. 30 yıllık bir öğretmen maaşı ise 1850 civarındadır. Yine 30 yıldan emekli olmuş bir öğretmenin emekli maaşı ise 1300 TL’dir.

 

Bir polis memuru 2450 TL maaş alırken 1600 TL ile öğretmeni yoksulluğa, sefalete mahkûm etmek nasıl açıklanabilir. Yoksulluk sınırı 3 bin lirayı aşmışken mevcut maaşlar birer sömürüdür.

 

Malum öğretmenlerin aldığı ek dersler emeklilikle beraber kesiliyor. Bunun yanında çalışmayan eş yardımı da kesiliyor. Yani devlet emekli olan memuruna boşanmış muamelesi yapıyor.

 

Yapılacak olan toplu sözleşmede OECD verilerine göre öğretmenin aylık ortalama 2350 ABD Doları alması gereken rakam baz alınmalıdır.

 

Ek ders ücretleri emeklilikle rafa kalkmamalıdır. Emekli olan bir öğretmene sınıf öğretmenin tam aylık aldığı ek ders ücreti maaşına eklenerek emekli maaşı belirlenmelidir.

 

Emekli olan eşi çalışmayan öğretmene, çalışmayan eş yardımı emeklilikte de devam etmelidir.

Keyword : Memur Zammı Dursuna mı Söylendi? haberi , Memur Zammı Dursuna mı Söylendi? oku , Memur Zammı Dursuna mı Söylendi? konusu , Memur Zammı Dursuna mı Söylendi? hakkında , Memur Zammı Dursuna mı Söylendi? manşeti , Memur Zammı Dursuna mı Söylendi? perde arkası , Memur Zammı Dursuna mı Söylendi? olayı , Memur Zammı Dursuna mı Söylendi? son dakika , Memur Zammı Dursuna mı Söylendi?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com