29.03.2012 - 23:01
Okunma (1586)
Yorum (0)
Paylaş

AKP ve MHP'den Kur'an Teklifi

AKP ve MHP'den Kur'an Teklifi

Meclis'teki 4+4+4'ün görüşülmesi devam ederken, MHP ve AK Parti gruplarından beklenen önergeler geldi. MHP'nin önergesi reddedilirken, AK Parti'nin önergesi kabul edildi. MHP ve AK Parti'nin bu önergelerine CHP ve BDP karşı çıktı. AK Parti'nin önergesine göre, Kur'an seçmeli ders olucak, imam hatiplerin orta kısmı yeniden açılacak.

 

4+4+4'ün Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sürüyor. Tasarının 9. maddesi üzerine görüşmeler sırasında AK Parti ve MHP grupları ayrı ayrı önerge vererek, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in Hayatı'nın ilkokul ve ortaokullarda seçmeli ders olarak okutulmasını önerdi.

 

CHP, MHP ve AK Parti'nin bu önergelerine karşı çıkıyor.

 

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, verdikleri Kur'an önergesinin AK Parti'nin önergesinden daha geniş olduğunu savunurken, iktidar kanadından önergelerine destek vermelerini istedi. Şandır "Bizim önergemiz daha geniş, burada Kur'an ve Hadis'in yanında ilmihal öğretimi öngörülüyor. İktidar'ın önergesinde ilmihal yok" dedi.

 

Şandır, AK Parti'nin Kur'an önergesini destekleyeceklerini açıkladı.

 

Ancak, MHP'nin önergesi kabul edilmedi.

 

 

Ardından AK Parti Grubu, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in Hayatı'nın okullarda seçmeli ders olarak okutulmasını öngören önergesini Genel Kurul'a sundu.

 

AK Parti'nin önergesinde "İmam Hatip ortaokulları" ifadesinin yer alması dikkat çekti. Bu, İmam Hatipler'in 28 Şubat sürecinde kapatılan orta kısmının yeniden açılması anlamına geliyor.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli önergeleri üzerine konuştu.

 

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP ve AK Parti'nin bu önergelerine tepki göstererek "Böyle bir önergeye gerek yok. Şuanki müfredatta bunlar zaten mümkün ama siz oy peşindesiniz" diye konuştu.

 

MHP'li Şandır, önergelerine "Hayır" oyu veren AK Parti Grubu'na tepki göstererek "Ama biz sizin önergenize evet oyu vereceğiz, utanacak mısınız" dedi.

 

CHP'liler, MHP ve AK Parti'nin önergelerinin Anayasa'ya, laikliğe aykırı olduğunu; bunun Halifeliğin yeniden ilanı olduğunu savunuyorlar...

 

BDP DE TEPKİLİ

 

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da CHP Grubu ağzıyla konuşarak, böyle bir ek derse gerek olmadığını savundu.

 

AK Parti'nin önergesi kabul edildi. Önergeye AK Parti Grubu'nun yanı sıra MHP Grubu'ndan da destek geldi.

 

Kabul edilen önergeyle, ilköğretim kurumları tanımlanırken, ''imam-hatip ortaokulları'' da bu tanımda yer aldı.

 

Önergeye göre, ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak.

 

Ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarında; lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulacak. Ortaokul ve liselerde, Kur'an-ı Kerim ve ''Hz. Peygamberimizin hayatı'', isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulacak. Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam-hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri, Bakanlıkça belirlenecek.

 

Önergenin gerekçesinde, ''Okutulacak seçmeli derslerle ilgili kamuoyundaki yanlış bilgilendirmelere açıklık getirmek amacıyla önerilmiştir'' ifadesine yer verildi.

 

Habervaktim.com

Keyword : AKP ve MHP'den Kur'an Teklifi haberi , AKP ve MHP'den Kur'an Teklifi oku , AKP ve MHP'den Kur'an Teklifi konusu , AKP ve MHP'den Kur'an Teklifi hakkında , AKP ve MHP'den Kur'an Teklifi manşeti , AKP ve MHP'den Kur'an Teklifi perde arkası , AKP ve MHP'den Kur'an Teklifi olayı , AKP ve MHP'den Kur'an Teklifi son dakika , AKP ve MHP'den Kur'an Teklifi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com