29.03.2012 - 22:58
Okunma (1465)
Yorum (0)
Paylaş

KESK Eylemine Polis Müdahalesi

KESK Eylemine Polis Müdahalesi

 

Polis, iki gündür süren KESK eylemine müdahale ediyor

 

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto etmek için iki gündür Ankara'da eylemde olan KESK üyelerine polis müdahale ediyor.

 

Eylemdeki 27. saatte polis KESK üyelerine gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ediyor.

 

Eylemci KESK üyeleri ara sokaklara dağılırken polisler de onları coplarla kovalıyor. Göstericilerin de polise taş ve sopalar fırlattıkları görülüyor.

 

Eylemciler ve polis arasındaki kovalamaca ara sokaklarda halen devam ediyor. Bir polis helikopterinin de havadan gözlem yaptığı görülüyor.

 

SABAHAT TUNCEL VE ERTUĞRUL KÜRKÇÜ MÜDAHALEDEN ETKİLENDİ

 

Polisin eylemci KESK üyelerine müdahalesi sırasında grubun ön sıralarında yer alan BDP milletvekilleri Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de müdahaleden en çok etkilenen isimlerden oldular. İki milletvekili de eylemci grupla polis arasındaki iletişimi sağlıyordu.

 

EYLEMCİLER GECEYİ KIZILAY'DA GEÇİRMİŞTİ

 

Yurdun çeşitli yerlerinden Ankara'ya gelerek Kızılay'da zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto eden KESK'e bağlı sendikaların üyeleri geceyi Kızılay'da GMK Bulvarı'nda geçirdi.

 

Güvenlik güçleri, sabah saat 10 sularında, anonslarla eylemin yasal olmadığını belirterek eylemcilerden bir saat içinde dağılmalarını istedi, aksi takdirde müdahale edileceğini bildirdi.

 

Bunun üzerine bir açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, eylemin demokratik hakları olduğunu belirtti. Eylemi öğleden sonraya kadar sürdüreceklerini ifade eden Özgen, polis müdahalesinin yasalara aykırı olacağını savundu.

 

Bu gelişmelerin ardından tekrar biraraya gelen KESK temsilcileri ile emniyet güçleri bir kez daha pazarlığa giriştiler.

 

Görüşmeler sonucunda, eylemin saat 14:00'da yapılacak bir basın açıklaması ile sona ermesi konusunda anlaşmaya varıldı.

 

CHP'Lİ MUSA ÇAM: "EYLEM AMACINA ULAŞTI"

 

Grup ve polis arasında anlaşılan saate yaklaşılırken, güvenlik güçleri gruba dağılmaları yönünde bir kez daha uyarıda bulundu. Bu sırada eyleme katılan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve beraberindekiler emniyet yetkilileriyle görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Çam, eylemi barışçıl şekilde tamamlama kararı aldıklarını, KESK yöneticilerinin de kendi aralarında görüşerek makul bir süre belirleyeceklerini dile getirdi.

 

Çam, bir gazetecinin ''Eylem amacına ulaştı mı'' sorusu üzerine, ''Bize göre ulaştı. Sadece Ankara'da değil İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde eylemler vardı'' dedi.

 

Görüşmenin ardından polisin, gruba müdahaleden vazgeçtiği bildirildi.

 

KESK BAŞKANI ÖZGEN: "TBMM ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPMAK İSTİYORUZ"

 

KESK üyeleri GMK Bulvarı'nda sloganlar atıp eylemi sürdürürken açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, teklifin görüşüleceği saatlerde TBMM önünde basın açıklaması yapmak istediklerini belirtti. TBMM önündeki açıklamanın ardından eylemi bitireceklerini kaydeden Özgen, bu konuda güvenlik güçlerinin anlayışını beklediklerini ifade etti.

 

Açıklamanın ardından emniyet yetkilileri Özgen ile konuşarak, eylemin yasa dışı olduğunu, yürüme talebinde bulunmamaları gerektiğini ilettiler. Polis, gruba dağılmaları yönünde anonslarla uyarıda bulunuyor.

 

 

habervaktim

Keyword : KESK Eylemine Polis Müdahalesi haberi , KESK Eylemine Polis Müdahalesi oku , KESK Eylemine Polis Müdahalesi konusu , KESK Eylemine Polis Müdahalesi hakkında , KESK Eylemine Polis Müdahalesi manşeti , KESK Eylemine Polis Müdahalesi perde arkası , KESK Eylemine Polis Müdahalesi olayı , KESK Eylemine Polis Müdahalesi son dakika , KESK Eylemine Polis Müdahalesi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com