29.03.2012 - 08:13
Okunma (1419)
Yorum (0)
Paylaş

Dinçer: 'Yalnızca Yapısal Bir Değişiklik Getiriyor'

Dinçer: 'Yalnızca Yapısal Bir Değişiklik Getiriyor'

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin, milli eğitim sisteminin bütününde değil, yalnızca yapısal yönünde bir değişiklik getirdiğini söyledi.

 

Dinçer, TBMM Genel Kurulu'nda, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve temel yasa olarak ele alınan kanun teklifinin 1. bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

 

''Teklifin milli eğitim sisteminin bütününü değiştirdiği ve bir reform niteliğini taşıdığı'' yönünde bir ifadesinin bulunmadığını dile getiren Dinçer, milli eğitim sisteminin bir çok ögeden oluştuğuna dikkati çekti. Dinçer, söz konusu teklifin yalnızca bu sistem içinde yapısal bir değişikliği getireceğini vurguladı.

 

 

Ömer Dinçer, ''Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda kaç yönetici, eğitimci kökenli değil?'' sorusuna, ''Ben size soruyum: Eğitimci olmak profesyonel yönetici olmak anlamına mı geliyor? Müsteşar ve yardımcıları daha çok strateji geliştirmeyi bilen, bilimsel analizler yapacak kişilerden oluşur. Bizim grup başkanlıklarımızda göreve gelen arkadaşlarımızın her biri en az 5 yıl öğretmenlik yaptı. Onların pek çoğuna lisans üstü eğitim ve yabancı dil şartı da konuldu. Müsteşar ve yardımcıları seviyesinde eğitim sektöründen gelmeyen sadece 3 kişi var. Bu sizce çok mu?'' yanıtını verdi.

 

 

Bakan Dinçer, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, kendisine yönelik ''intihal'' suçlamasında bulunduğunu hatırlatarak, ''İntihal konusunu dile getiren zat önce kendi servetleri ile ilgili kaynaklarını topluma açıklasın'' dedi.

 

-Önerge tartışması-

 

Bu arada, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, teklifin, grupların vereceği 4 değişiklik önergesi ile sınırlı tutulduğunu, ancak bunun yanında milletvekillerinin de önerge verme haklarının bulunduğunu belirterek, İçtüzük ihlali yapıldığını ileri sürdü. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, usul tartışması açtı.

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, temel kanun olarak ele alınan teklif ve tasarılarda uygulamanın geçmişten beri bu şekilde olduğunu ifade etti.

 

 

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da İçtüzüğe göre değişiklik önergesi sayısının 4 ile sınırlandırılamayacağını ifade etti.

 

 

Yakut, konuşmaların ardından, konuyla ilgili bir açıklama yaptıktan sonra, tutumunda bir değişiklik olmadığını, önerge sayısının 4 ile sınırlı tutulacağını söyledi.

 

 

Teklifin 1. Bölümü üzerindeki görüşmeler sürerken, Başkanvekili Yakut, birleşime bir saat ara verdi.

 

 

personelmeb

Keyword : Dinçer: 'Yalnızca Yapısal Bir Değişiklik Getiriyor' haberi , Dinçer: 'Yalnızca Yapısal Bir Değişiklik Getiriyor' oku , Dinçer: 'Yalnızca Yapısal Bir Değişiklik Getiriyor' konusu , Dinçer: 'Yalnızca Yapısal Bir Değişiklik Getiriyor' hakkında , Dinçer: 'Yalnızca Yapısal Bir Değişiklik Getiriyor' manşeti , Dinçer: 'Yalnızca Yapısal Bir Değişiklik Getiriyor' perde arkası , Dinçer: 'Yalnızca Yapısal Bir Değişiklik Getiriyor' olayı , Dinçer: 'Yalnızca Yapısal Bir Değişiklik Getiriyor' son dakika , Dinçer: 'Yalnızca Yapısal Bir Değişiklik Getiriyor'

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com