29.03.2012 - 08:09
Okunma (1710)
Yorum (0)
Paylaş

Okula Başlama Yaşı Kaç Olacak?

Okula Başlama Yaşı Kaç Olacak?

"4+4+4 yasası çıktı, çıkacak ama kafalar hala karışık. Çünkü yeterince tartışılmıyor, yeterince bilgilendirme yapılmıyor.Bu yüzden de belki de alkışlanacak, maddeler eleştirilere neden oluyor. "

 

Kafa karışıklığı yaratan maddelerden birisi de okula başlama yaşı. İşte bu konuda muzdarip velilerimizden birinin yaşadığı endişeler:

 

Merhaba Abbas Bey,

 

 

Okula başlama yaşı ile ilgili yapılan açıklamalar alt sınırın 60 ay üst sınırın  72 ay olacağıyla ilgili.

 

 

Genel Kurul’da tartışılıp bu hafta sonuna kadar net açıklanacak bu sistemdeki okula başlama yaşının velinin isteğine mi bağlı olacağını şimdilik bilmiyoruz;ancak yapılan açıklamaları yorumladığımızda isteyen velinin bu aralıkta ki çocuğunu okula başlatabileceği yönünde.

 

 

Peki istemeyen veli bu aralıkta başlatmayacak mı?

 

 

Benim çocuğum Eylül ayında 64 aylık olacak;eğer velinin isteğine bırakılırsa ben 64 aylıkken okula başlatmayacağım ve bir sonraki yıl eylül ayında başlatacağım.

 

 

Bu durumda bir sonraki yıl eylül ayında çocuğum 76 aylık olacak.O zaman üst sınır 72 ay demenin ya da bu aralıkta okula başlatma tercihinin veliye bırakmanın bir anlamı olmuyor.

 

 

O halde velinin isteğine bırakılırsa üst sınır koyulmamalı ya da üst sınır koyulursa velinin isteğine bırakılmamalı.Bize eğitim sistemini açıklarlarken ifadeyi yumuşak hale getirmek için bir yaş aralığı veriliyor,velinin tercihine bırakılıyor ancak bu iki durum birbiriyle çelişiyor.

 

 

’’60-72 arasındaki çocukları, velileri isterse 1.sınıfa başlatacak.Zorunlu eğitime başlamada alt sınır 60 ay üst sınır 72 ay’’ ifadesi kendi içinde çelişen bir ifadedir.Benim çevremdeki bütün aileler çocuklarını bu aralıkta okula vermeyi düşünmüyor,’’madem ki veli tercihine bırakıldı bir sonraki yıl başlatırım’’ diyor yani üst sınırı aştığında.Bu zaten hepimiz için çok zor bir karar,bunu da daha da karmaşıklaştırıyorlar.

 

 

Bu konuda ki mağduriyetimizi dile getirmenizi rica ederim

 

 

Saygılarımla

 

 

personelmeb

Keyword : Okula Başlama Yaşı Kaç Olacak? haberi , Okula Başlama Yaşı Kaç Olacak? oku , Okula Başlama Yaşı Kaç Olacak? konusu , Okula Başlama Yaşı Kaç Olacak? hakkında , Okula Başlama Yaşı Kaç Olacak? manşeti , Okula Başlama Yaşı Kaç Olacak? perde arkası , Okula Başlama Yaşı Kaç Olacak? olayı , Okula Başlama Yaşı Kaç Olacak? son dakika , Okula Başlama Yaşı Kaç Olacak?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com