29.03.2012 - 08:07
Okunma (1481)
Yorum (0)
Paylaş

Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler

Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler

Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kendisine yöneltilen “İçişleri Bakanlığı, polis maaşlarına 500 ila 1600 lira arasında zam yapılmasını öngören bir çalışmayı bakanlığınıza göndermiş. Öte tarafta öğretmenlerin, düz memurların da ilave maaş beklentileri var. Bu mümkün mü” şeklindeki soruya “2012 yılında harcamalarda artış taleplerine biz olumlu bakmayı düşünmüyoruz. Çünkü bütçede ilave imkân söz konusu değil. Aynı unvana, aynı derece kadrodaki memurlara eşit maaş verme çabasına girerken herkesi en yukarıdaki maaşlarda eşitledik. Başkalarının maaş artışı mağduriyet olmasa gerek. Biz o dengesizlikleri minimize etmek için bu çalışmayı yaptık. Dolayısıyla gündemimizde yeni bir çalışma yok. Eşit işe eşit ücret kararnamesi hiç kimsenin maaşında düşüşe yol açmadı. Tam aksine kamudaki dengesizlikleri giderdi ve herkesi en üst düzeydeki maaşta eşitledi. Zaten amaç kamunun tamamına ilave ücret artışı değildi. Amaç kamuda aynı unvanda, aynı derece kadroya sahip yöneticilerin, memurların maaş farkını gidermekti” cevabını vermiş.

 

 

Aralık 2011’de de Batman’ın Beşiri İlçesi’nde yurt ve spor salonunun temel atma töreninde konuşan Maliye Bakanı Şimşek, “En düşük öğretmen maaşı bin 600 TL. Ayrıca ek ders ücreti olarak da 450 TL alıyorlar. Bu rakam Ocak ayından itibaren artacak” demiş ve peşinden de, “Hayır. Bugün yapmış olduğum açıklama çerçevesinde enflasyon oranında bir artış olacak dedim. Öğretmenlerimizin maaşları, memurlarla yapılacak toplu görüşmeden çıkacak oran ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak artacak. Bugün bu konuda yaptığım açıklama bazı yayın organlarında eksik olarak yer aldı. Dolayısıyla kamuoyunda yanlış bir algılama olmaması için konuya açıklık getirmek istedim” şeklinde sözlerini düzeltmiştir.

 

 

“Eşit işe eşit ücret” düzenlemesinde öğretmen ve öğretim elemanlarını diğer kurumlarda muadili yok diye kapsam dışında tutarak toplu sözleşme masasına bırakan hükümet, 1.577 TL maaş alan öğretmenin maaşında hangi iyileştirmeyi sağlamış ki, Maliye Bakanı, “Eşit işe eşit ücret kararnamesi hiç kimsenin maaşında düşüşe yol açmadı. Tam aksine kamudaki dengesizlikleri giderdi ve herkesi en üst düzeydeki maaşta eşitledi” demektedir. Meclis’te 2. danışman statüsü verilen sekreterlere 4 bin 705 TL, danışmana 5 bin 479 TL, kamuda mevcut maaşa ilaveten genel müdüre 1.182 TL ve müsteşara 1.225 TL ek ödeme veren Maliye, ‘1.577 TL alan göreve yeni başlamış öğretmen ve ek ödeme vermediği öğretim elamanlarına kaynak kalmadı mı’ demek istiyor? Sayın Bakan unutmasın ki, ek ders ücreti alamayan yüzde 15-20 öğretmen 1.577 TL maaşla ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Neredeyse kamuda en düşük ücret alan personel konumuna düşen öğretmenlerin haklı taleplerinin karşılanması için Maliye Bakanı’nı Toplu Sözleşme Masası öncesi dersine çalışmaya ve masaya hazırlıklı gelmeye davet ediyoruz.

 

 

Maliye Bakanı Şimşek’in, 2010’da yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu ile çalışanların ücretlerinin belirlenmesi yetkisinin Bakanlar Kurulu’ndan alındığını ve Toplu Sözleşme’nin konusu haline geldiğini bilmesi gerekir. Referandum öncesinde kalan Maliye Bakanı’nın kendisini yenilemesini, toplu sözleşme masasının yetkisinde olan bir konuda bireysel çıkışlar yaparak kamuoyunda daha fazla kafa karışıklığına neden olmamasını öneriyoruz.

 

 

personelmeb

Keyword : Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler haberi , Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler oku , Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler konusu , Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler hakkında , Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler manşeti , Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler perde arkası , Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler olayı , Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler son dakika , Kamu Çalışanlarının Ücretlerini Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com