29.03.2012 - 08:02
Okunma (1494)
Yorum (0)
Paylaş

Fatih Projesi' İçin Önce Öğretmenler Eğitilecek

Fatih Projesi' İçin Önce Öğretmenler Eğitilecek

 

 

Akıllı tahtalar,  bilgisayarlı masalar ve görsel içeriklerin  kullanılacağı  Fatih Projesi 'ni uygulayacak öğretmenler, öncelikle, bilişim  sistemlerini en verimli şekilde  kullanarak dersi nasıl anlatabileceklerini öğrenecek.

Ulaştırma,  Habercilik  ve  Denizcilik  Bakanlığı'nın ''Fatih  Projesi  Uzaktan  Hizmetiçi   Eğitim  Merkezi'' için yaptığı ihale  sonuçlandı . İhaleyi kazanan ve 20  Mart 'ta Bakanlıkla sözleşmeyi imzalayan Netaş, Milli  Eğitim  Bakanlığı'na 7 ay içinde akıllı sınıflarda öğretmenlik yapacaklara  hizmetiçi eğitim  sağlanacak merkezler kuracak.

AA muhabirinin  projeyle  ilgili Netaş yöneticilerinden aldığı bilgiye göre,  bilişim teknolojilerinin  imkanları  kullanılarak   eğitimin daha verimli hale  getirilmesinin   hedeflendiği Fatih  Projesi 'ni uygulayabilmek için sınıftaki elektronik  araçları   kullanmayı  bilen öğretmenlere  ihtiyaç  duyulacak.

-Hem uzaktan hem yerinde öğretim-

Projeyle , aralarında  hayatında  hiç  bilgisayar   kullanmamış  ya da sadece belirli şeyler için  bilgisayar   kullanmış öğretmenlerin de bulunduğu yaklaşık 600 bin öğretmenin tamamına  Türkiye  genelinde kurulacak 110 merkezde eğitim verilecek. Kurulacak sınıflarda, Fatih  Projesi  kapsamında oluşturulacak akıllı sınıfların ortamı sağlanacak ve hem uzaktan hem de yerinde  eğitimin  yapılabilmesi için birtakım ilave sistemler kurulacak.

110 sınıf bir merkezden yönetilecek. Merkezdeki öğretmen, hem akıllı sınıflardaki  cihazların   kullanımı  hem de o cihazlar   kullanılarak  derslerin nasıl anlatılacağını öğretmenlere öğretecek. Öğretmenler bu sınıflardan herhangi birine giderek derslere katılabilecek. Ayrıca, her sınıfta bir öğretmen de bulunacak. Her sınıfta en fazla 30  öğrenci ve bir öğretmen bulunacak.

-Öğretmen, merkezden kaydedilen dersi  uygun  olduğunda  izleyecek -

Merkezde bulunan içerik ve görsel materyallerin tamamı basılarak 110 sınıfa dağıtılacak. Merkezden verilecek dersler için video konferans  kullanılacak .  Eğitim  gören öğretmenler için bu dersler kaydedilecek.  Öğrenci konumunda bulunan öğretmenler  uygun  oldukları herhangi bir zamanda bu dersleri sınıflara gelerek izleyebilecek. Böylelikle, dersi anlatıldığı zaman  izleme  zorunluluğu olmayacak.

Dersi şimdiye kadar tebeşir, cetvel, kalem gibi materyallerle anlatan öğretmenler, alacakları  eğitim  sayesinde, akıllı tahtaları ve elektronik sistemleri en verimli şekilde nasıl  kullanabileceğini  öğrenmenin yanı sıra,  öğrencilere de tabletlerden nasıl  yararlanacaklarını  öğretecek. Böylelikle  öğrenciler , matematik dersinde öğrendikleri bir problemle  hayatta  nasıl karşılaşabileceklerini dahi bir tuşa basarak öğrenme imkanı bulacak.

- Öğrenci  ve öğretmen birebir etkileşim içinde olabilecek-

Projede   kullanılacak  video konferans yönteminin teknik altyapısı, uzaktan  eğitim  algısını 5  dakika  içinde ortadan kaldırarak  öğrencilere  örgün öğretimdeymiş hissi  sağlamaya  imkan tanıyacak.  Öğrenci  ve öğretmen birebir etkileşim içinde olabilecek.

İstanbul 'da 9,  İzmir  ve  Ankara 'da 5,  Adana ,  Antalya ,  Bursa ,  Diyarbakır , Erzurum,  Eskişehir ,  Kayseri , Konya, Kahramanmaraş,  Samsun  ve Van'da 2; diğer şehirlerde 1'er sınıf olacak şekilde toplam 110 merkez kurulacak.

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Fatih Projesi' İçin Önce Öğretmenler Eğitilecek haberi , Fatih Projesi' İçin Önce Öğretmenler Eğitilecek oku , Fatih Projesi' İçin Önce Öğretmenler Eğitilecek konusu , Fatih Projesi' İçin Önce Öğretmenler Eğitilecek hakkında , Fatih Projesi' İçin Önce Öğretmenler Eğitilecek manşeti , Fatih Projesi' İçin Önce Öğretmenler Eğitilecek perde arkası , Fatih Projesi' İçin Önce Öğretmenler Eğitilecek olayı , Fatih Projesi' İçin Önce Öğretmenler Eğitilecek son dakika , Fatih Projesi' İçin Önce Öğretmenler Eğitilecek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com