29.03.2012 - 08:01
Okunma (1529)
Yorum (0)
Paylaş

Ek Ödeme Eğitimcinin Hakkıdır

Ek Ödeme Eğitimcinin Hakkıdır

 

EĞİTİM-BİR-SEN: Bakan Eğitimcilerin Sabrını Daha Fazla Zorlamamalıdır

 

 

Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yaptığı açıklamaların eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozduğunu ifade ederek, “Eğitim çalışanlarının sabrı daha fazla zorlanmamalıdır” dedi.

 

Murat Bilgin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin şubelerimizin il divan toplantılarına katılarak, sendikal çalışmalara ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Eğitim çalışanlarının sıkıntılarının Kaf dağını aştığını belirten Bilgin, şöyle konuştu: “Bu kadar sorun varsa, bu, Bakanlık yönetiminde zafiyet olduğunu gösterir. Sayın Bakan, eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozmaya yönelik açıklamalar yapmak yerine, çalışanların sorunlarını çözmelidir. Bu kadar sorunun olduğu yerde çözüm yoksa, az çalışanlardan eğitimciler hesap soracaktır. Gerçeği yansıtmayan raporlarla öğretmenlere hakaret edemezsininiz. Sayın Bakana çağrıda bulunuyorum: Artık eğitim çalışanlarını aşağılamaktan vazgeçiniz. Eğitimciler olmadan eğitimde başarıyı yakalamanız imkânsızdır.”

 

“Yükümüz ağır, zor zamanlar yaşıyoruz ama bizler zoru severiz” diyen Bilgin, sendikacılığın zoru kolaya dönüştürme sanatı olduğunu vurgulayarak, “Sendikacılık direnerek istediğini alma sanatıdır. Evet, sırtımızda büyük ve ağır bir yük var, toplu sözleşme yasası. Son 6 aydır hepimiz bununla yürümeye çalışıyoruz. İnşallah bu hafta içerisinde bu taşı sırtımızdan atacağız. Yasanın taleplerimiz doğrultusunda çıktığı o günü de milli bayram ilan edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

İğneyle kuyu kazdıklarını kaydeden Murat Bilgin, toplu sözleşme yasasının noktasından virgülüne adam gibi çıkması için birilerinin 2001’de yaptığı gibi arka kapı sendikacılığı yapmadan gece gündüz mücadele ettiklerini söyledi.

 

Ek ödeme konusuna da değinen Bilgin, “Adamakıllı ek ödeme eğitimcinin hakkıdır. Yıllardır ‘eşit işe eşit ücret’ diyen bizleriz. Çıktı da ne oldu? Öğretmen ve öğretim elemanlarımız eşiti bulunamadığı(!) için kamuda en az maaşı alır duruma geldiler, getirildiler. Eşitlik, her zaman adalet değildir. Adaleti olmayan eşitlik, eşitlik değildir. Eğitimciler olarak adalet istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Yeni eğitim sistemine ilişkin görüşlerini de katılımcılarla paylaşan Bilgin, “Mevcut kesintisiz zorunlu eğitim 28 Şubat’ın en belirgin zulmüdür. Çocuklarımızı kızgın çarklarda öğüten bu sisteme karşı durmak bizim temel görevimizdir. Ne yapmıştır 28 Şubat’ın kesintisiz eğitimi? Geçmiş ve gelecekten habersiz bir nesil yetişmesine neden olmuştur. Sokağa insan yetiştiren bir eğitim sistemidir, bu sistem. Yeni sistemle ilk 4 yıl yeşil eğitim, ikinci 4 yıl din eğitiminin, Kur’an, Tefsir gibi seçmeli derslerin de olduğu geniş bir seçmeli dersler havuzu ve mesleki eğitimin ortaokul kısmını oluşturan bir sistem, şu an itibariyle anlamsız olan 3 yıllık orta kısmın anlamlı hale getirilmesi ve akademik bir son 4’le beraber Türkiye’de gerçek anlamda 28 Şubat zulmünün getirdiği kişiliksiz, renksiz, köksüz ve tektipçi eğitim sistemine son vereceğiz inşallah” diye konuştu.

 

 

personelmeb

Keyword : Ek Ödeme Eğitimcinin Hakkıdır haberi , Ek Ödeme Eğitimcinin Hakkıdır oku , Ek Ödeme Eğitimcinin Hakkıdır konusu , Ek Ödeme Eğitimcinin Hakkıdır hakkında , Ek Ödeme Eğitimcinin Hakkıdır manşeti , Ek Ödeme Eğitimcinin Hakkıdır perde arkası , Ek Ödeme Eğitimcinin Hakkıdır olayı , Ek Ödeme Eğitimcinin Hakkıdır son dakika , Ek Ödeme Eğitimcinin Hakkıdır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com