26.03.2012 - 22:59
Okunma (1573)
Yorum (0)
Paylaş

Dershaneler Kapanırsa Öğrenci ...

Dershaneler Kapanırsa Öğrenci …

Dershaneler Kapanırsa Öğrenci, Merdivenaltı Kurslara Yönelir

 

 

Başbakan Erdoğan'ın "Dershaneleri kapatacağız." açıklamasını değerlendiren  sektör temsilcileri , " Sınav  olduğu müddetçe dershaneye  ihtiyaç  olacak. Kapatmak  çözüm değil. Eğitimdeki sorun, bir bütün olarak ele alınmalı." diyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dershanelerin kapatılacağına yönelik açıklaması sektör   temsilcilerini  memnun etmedi.  Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Başkanı Faruk Köprülü, kapatma olması halinde 4 bine yakın dershanedeki yaklaşık 100 bin personelin işsizler ordusuna katılacağını söyledi. YÖK'ün belirlediği  hedeflere  göre, 3-5 yıl içerisinde üniversite  sayısının 200'ü bulmasıyla  üniversite sınavına  girecek  öğrenci  sayısının azalacağını vurgulayan Köprülü, "Zaten zamanla sayıları azalacak. Ancak dershanelerin tamamen kapatılması doğru olmaz.  Sınavlar  olduğu sürece dershanelerin varlığı kaçınılmaz." diyor.

Dershanelerin,  okulların   alternatifi  olmadığını, aksine eğitime  destek  verdiğini belirten  Avrupa  Dershaneler Birliği Başkan  Yardımcısı  ve Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, "Bu nedenle kapatılması gerekmiyor. Her ülkede dershanelere  ihtiyaç  duyuluyor. Bazı ülkelerde  okuldan  mezun olan herkesi alabilecek kadar  üniversite  kontenjanı var. Hatta bu kontenjanlar boş da kalıyor. Buna rağmen dershaneler var. Nedeni ise öğrencilerin  bütün  üniversitelere  gösterdiği  ilgi  aynı değil. Boğaziçi,  ODTÜ  ve  Bilkent  gibi çok yüksek puanla öğrenci  alan  okullara  girişte mecburen  sınav  yapacaksınız. Dolayısıyla dershaneye  ihtiyaç  olacak." ifadelerini kullanıyor. Dershanelerin sadece  sınavlara   öğrenci  hazırlamadığını, aynı zamanda  öğrencilerin   bireysel  açıklarını kapattığını anlatıyor.

Hem  özel  hem de kamu eğitim kurumlarında 42 yıl çalıştığını ifade eden Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Alparslan Alemdar, eğitim sisteminde  sınavların  kaldırılmaması gerektiğini ifade ediyor.  Öğrenciler  arasında adaletin  sağlanması için adil bir  sınava   ihtiyaç  olduğunu ifade eden Alemdar, "Eğer  okulda  verilen notlarla bir yerlere gidilecekse bunu düşünmek dahi istemiyorum. Çünkü  okullarda  notlar şişiriliyor." görüşünü savunuyor. Alemdar şöyle devam ediyor: "Dershanelerin kapanması yasayla olursa bu dershanelerin bir kısmı  özel  kurslar olarak yer  altına  iner.  Üniversite   sınavlarını  yakın  gelecekte  kaldırmak hakikaten çok zor bir şey.  İhtiyaç  hissettikleri için gönderiyor. Yoksa mecbur değil. Kamuoyunda, 'dershaneler eğitim sistemini bozuyor' şeklinde bir yargı var. Dershaneler var olduğu için eğitim sistemi bozuk değil. Dershanelerle eğitim sistemi arasında bir denklik arıyorlarsa eğitim sistemi bozuk olduğu için dershaneler var diyebiliriz."

Başbakan Tayyip Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: " Üniversite  giriş  sınavlarını  da  üniversite  hazırlık kurslarını ortadan kaldırıyoruz. Bu dershaneler ya  liseye  dönecekler ya da kapanacaklar. Çünkü insanların ellerindeki son imkânları bu alanda kullanmalarını istemiyoruz. Ben bazı büyük dershanelerle  konuştum . Kendileri 'Biz de bu yola girmeyi düşünüyoruz.' dediler."

 

ZAMAN

Keyword : Dershaneler Kapanırsa Öğrenci ... haberi , Dershaneler Kapanırsa Öğrenci ... oku , Dershaneler Kapanırsa Öğrenci ... konusu , Dershaneler Kapanırsa Öğrenci ... hakkında , Dershaneler Kapanırsa Öğrenci ... manşeti , Dershaneler Kapanırsa Öğrenci ... perde arkası , Dershaneler Kapanırsa Öğrenci ... olayı , Dershaneler Kapanırsa Öğrenci ... son dakika , Dershaneler Kapanırsa Öğrenci ...

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com