25.03.2012 - 18:49
Okunma (1494)
Yorum (0)
Paylaş

Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak

Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak

 

Başbakan Erdoğan’ın Seul yolunda, “Üniversite giriş sınavlarını da üniversite hazırlık kurslarını ortadan kaldırıyoruz. Bu dershaneler ya liseye dönecekler ya da kapanacaklar” dediği öğrenildi

 

Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Kore’ye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarına başladı. Başbakan Erdoğan, Seul’e inmeden önce uçakta gündemdeki konuları değerlendirdi. Önümüzdeki hafta Genel Kurul’a gelecek olan tartışmalı 4+4+4 kanun teklifiyle ilgili CHP’yi eleştiren Başbakan’ın şöyle dediği öğrenildi: “4+4+4 halkımızı memnun edecek. Avrupa’nın çoğunluğunda da 12 yıl zorunlu eğitim var zaten. Sayın Bahçeli de destek veriyor. ‘İmam hatipleri birlikte açalım’ diyor. ‘Buyursunlar beraber açalım’ diyorum. CHP’nin tavrının nedeni, gizli gündemlerindeki 28 Şubat’ın koyduğu iradedir. O bozuluyor.”

 

Başbakan’ın özel okullarla ilgili de bir çalışmanın olacağını belirterek, şu bilgiyi verdiği öğrenildi: “Özel okullara yeni imkânlar doğacak. 4+4+4 sistemi nedeniyle yeni binalara ihtiyaç olacak. Okul yapma konusunda büyük bir fatura var. Özel okullardan hizmet alma noktasındayız. Danıştay bozmuştu. Yeniden çalışma yürütüyoruz. Bunu da ilk kez açıklıyorum. Üniversite giriş sınavlarını da üniversite hazırlık kurslarını ortadan kaldırıyoruz. Bu dershaneler ya liseye dönecekler ya da kapanacaklar. Bazı dershanelerle konuştum. Kendileri ‘Biz de bu yola girmeyi düşünüyoruz’ dediler.”

 

Elçi çekilecek

 

Uçakta Suriye konusuna da değinen Başbakan büyükelçinin geri çekileceğini belirterek, “Geçmişte PKK mensuplarını bize teslim eden Esad’in bugün PKK’ya sahip çıktığını görüyoruz. Sadece PKK değil, İran’dan gelen PJAK’ın bile aktif olduğu görülüyor“ dedi.

Keyword : Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak haberi , Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak oku , Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak konusu , Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak hakkında , Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak manşeti , Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak perde arkası , Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak olayı , Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak son dakika , Üniversite Sınavı da Dershaneler de Kalkacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com