25.03.2012 - 11:58
Okunma (1636)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitim Bir Sen Çileden Çıktı!

Eğitim Bir Sen Çileden Çıktı!

 

MEB CEZALAR KONUSUNDA ARTIK PES DEDİRTİYOR. OKUL MÜDÜRLERİNDEN SONRA OKUL AİLE BİRLİĞİNDEN SORUMLU MÜDÜR YARDIMCILARINA DA CEZA VERİLMEYE BAŞLANDI...İŞTE EĞİTİMBİRSEN İSTANBUL ŞUBESİNİN AÇIKLAMASI

 

 

2011/40 Nolu Genelge doğrultusunda yapılan bağış soruşturmaları çığırından çıktı. Sendika olarak başından beri bu konuda ciddi tepki verdik, soruşturma açılmasının hukukla bağdaşmadığını ortaya koyduk ve verilecek cezaların vicdanları yaralayacağını dile getirdik.

 

Yapılan itirazlar bakanlık nezdinde maalesef yankı bulmadı. Bakanlık yanlıştan dönme erdemi yerine ısrarla cezalandırma yolunu tercih etti ve cezalar peş peşe gelmeye başladı. Meselenin okul müdürlerinin ceza almasıyla neticeleneceği düşünülürken bazı ilçelerde müdür yardımcılarına da ceza verildi.

 

Bağış soruşturmaları mercek altına alındığında müfettişlerin farklı davrandıkları görülmekte. Bunun neticesi olarak verilen cezalarda farklılıklar göze çarpmakta. Bazı müfettişler 657 Sayılı DMK’yı dayanak noktası yaparken bir kısmı da 1702 Sayılı Yasayı baz almaktadır. Aynı suça bir müfettiş ağır ceza teklif ederken bir başkası daha hafif bir ceza teklif etmiştir. Birçok yerde müdür yardımcılarıyla ilgili herhangi bir işlem yapılmazken bazı ilçelerde müdür yardımcılarının da cezalandırılması yoluna gidilmiştir. Bütünüyle gereksiz olan bu soruşturmaların bu tür çelişkileri barındırması gayet tabiidir. Başlatılması doğru olmayan bir işin sonuçlarının doğru olması zaten beklenemez.

 

Çok yakında Okul Aile Birliği yönetim kurulu üyesi olan öğretmenlere de ceza verilirse şaşmamak gerekir. Kimse “yok artık” demesin. Tutarsızlıklar dizisi bakalım başka kimlerin başına iş açacak?

 

Sendika olarak bağış soruşturması kapsamında okul müdürlerine verilen cezaları şiddetle eleştirdik ve bu işi sineye çelmeyeceğimizi belirttik. Ceza kapsamına müdür yardımcılarının dahil edilmesi bizi çileden çıkartmıştır. Öfkemizi dillendirecek kelime bulmakta zorlanıyoruz. Daha fazla ceza veren, daha fazla göze gireceğini mi hesap ediyor diye sorma gereği hissediyoruz.

 

Ceza meraklılarına hatırlatıyoruz. Bir zamanlar insanları haksız yere cezalandırma yarışına girenler nerdeyse sokağa çıkamaz hale geldi. Haksızlık kimsenin yanına kar kalmamıştır bugüne kadar. Geçmişe ibret almak maksadıyla bakarsanız daha az yanlış yaparsınız. Eğitimcilerin çok kötü günler yaşadığı bir dönemde bir de haksız yere ceza almaları bizi çok rahatsız ediyor. Birileri de bu durumdan rahatsız olmalı.

 

Haksızlığa uğrayan tüm meslektaşlarımızın yanında yer aldığımız gibi bağış soruşturması kapsamında haksızlığa uğrayan tüm arkadaşlarımızın da yanında yer alacak ve onlara her türlü desteği vereceğiz. Eğitim çalışanları yalnız değildir.

 

Erol ERMİŞ

Eğitim-Bir-Sen

İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı

 

 

Keyword : Eğitim Bir Sen Çileden Çıktı! haberi , Eğitim Bir Sen Çileden Çıktı! oku , Eğitim Bir Sen Çileden Çıktı! konusu , Eğitim Bir Sen Çileden Çıktı! hakkında , Eğitim Bir Sen Çileden Çıktı! manşeti , Eğitim Bir Sen Çileden Çıktı! perde arkası , Eğitim Bir Sen Çileden Çıktı! olayı , Eğitim Bir Sen Çileden Çıktı! son dakika , Eğitim Bir Sen Çileden Çıktı!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com