25.03.2012 - 11:57
Okunma (1538)
Yorum (0)
Paylaş

İdarecilerin 6 Saat Derse Girme Sorunu

İdarecilerin 6 Saat Derse Girme Sorunu

 

Okullarımızda görev yapan idarecilerimiz 6 saat derse girme zorunluluğu noktasında iki arada bir derede kalmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının idarecilerin derse girme zorunluluğunu kaldırması gerekmektedir.

 

 

 

İdari işlerden sorumlu okul müdürleri ve müdür yardımcılarının haftada altı derse girme zorunluluğundan dolayı ne tam olarak idari işler istenilen düzeyde gidiyor nede girmiş oldukları derslerde verim alınabiliyor

 

Milli Eğitim Bakanlığı sınıf öğretmenlerine 6 saat derse girmeyi zorunlu kılmazken, anlaşılmaz bir şekilde branş öğretmenlerini zorunlu kılmaktadır. Bunun yasal hiçbir dayanağı olmamasına rağmen sadece bir görüş yazısı ile idareci olan sınıf öğretmenleri derse girmemektedir.

 

Okullarımızın idari işlerinden sorumlu müdür ve müdür yardımcılarımız idari işlerin yanında okulların disiplin sorunu, gelen giden velilerle ilgilenme vs. gibi işler yüzünden çoğu zaman derse girememektedir.

 

Örneğin bir velinin okul idaresi ile çözülmesi gereken bir işi olduğu zaman idarecinin yanına geldiğinde idarecinin o saatte dersi varsa veliye sen 45 dakika otur ben bir derse girip geleyim demesi ne kadar doğru bir yaklaşımdır.

 

Zaten tüm hafta sadece altı derse girme mükellefiyeti olan bir idareci, öğrencilere ne kadar faydalı olur? Bu da kendi ekseninde ayrıca tartışılması gereken bir konudur.

 

MEB, bu uygulamayı idarecilerin öğretmenlik sıfatlarını kaybetmemeleri için mi ? Yoksa öğretmen açığını az göstermek için mi yapıyor ? İşte MEB’in cevap vermesi gereken soru budur.

 

Bu konuyla ilgili sitemize yorum yazan bir müdür yardımcısının serzenişinin aktaralım;

“MEB, beni idareci yaptı ama ben, idareci miyim, öğretmen miyim hala anlamış değilim. Bana iki görev vermiş ve bu da yetmiyormuş gibi haftada bir kez de olsa nöbet tutmayı da zorunlu tutmuş şimdi ben, derse mi gireyim, idari işlerle mi ilgileneyim, nöbet işleriyle mi uğraşayım?...”

 

Diye devam eden sitem dolu sözler… İşte bu sözlerden de anlaşılacağı üzere idarecilerimiz 6 saat zorunlu olarak derse girmek istememektedirler.

İsteksiz bir şekilde derse giren bir idarecinin çocuklarımıza ne kadar faydalı olabileceğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Keyword : İdarecilerin 6 Saat Derse Girme Sorunu haberi , İdarecilerin 6 Saat Derse Girme Sorunu oku , İdarecilerin 6 Saat Derse Girme Sorunu konusu , İdarecilerin 6 Saat Derse Girme Sorunu hakkında , İdarecilerin 6 Saat Derse Girme Sorunu manşeti , İdarecilerin 6 Saat Derse Girme Sorunu perde arkası , İdarecilerin 6 Saat Derse Girme Sorunu olayı , İdarecilerin 6 Saat Derse Girme Sorunu son dakika , İdarecilerin 6 Saat Derse Girme Sorunu

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com