25.03.2012 - 11:56
Okunma (1604)
Yorum (0)
Paylaş

Memur-Sen'den Zam Açıklaması

Memur-Sen'den Zam Açıklaması

''Yasa 1 Nisan'da Genel Kurul'dan geçerse, zamlı maaşlar 15 Mayıs'a yetişir.''

 

Memur-Sen Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, ''Yasa eğer 1 Nisan'da Genel Kurul'dan geçerse, zamlı maaşlar 15 Mayıs'a yetişir'' dedi.

Tombul, yasa tasarısının toplu sözleşmeyi içermesi nedeniyle güzel bir yasa olduğunu söyledi.

Kendilerine zamlı maaşların 15 Mayıs'a yetiştirileceğinin söylendiğini anlatan Tombul, ''Yasa tasarısı eğer 1 Nisan'da Genel Kurul'dan geçerse, bazı zorunlu süreler var, geçici bir madde ile bu süreler kullanılmayacak dendi. O süreler kullanılmazsa, toplu sözleşme masasını Nisan ayı içerisinde kurarız. Hükümetle uzlaşırsak zamlı maaşlar 15 Mayıs'a yetişir.

Uzlaşamazsak Hakem Kurulu'nun 13 günlük süresi var. O zaman 15 Mayıs'a yetişemeyebilir. Ama Mayıs ayı içinde bunun bağıtlanacağı görüşündeyim. Geriye doğru da zaten farklar ödenecek'' diye konuştu.

Emekli Maaşları ile İlgili Taleplerimiz Olacak

Toplu sözleşme masasında öncelikle neleri talep edeceklerine ilişkin bilgi veren Tombul, şöyle devam etti:

''Maaşlarla tazminatlar neredeyse eşit hale geldi. Dolayısıyla memur emekli olduğu zaman maaşında neredeyse yarıya yakın düşüş oluyor. Emekliye esas aylığın yeniden düzenlenmesi noktasında talebimiz olacak. Taban aylık üzerinde biraz fazla duracağız. Diğer bir konu da 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'den (KHK) yararlanamayan kamu çalışanlarımız var. Özellikle öğretmenlerimiz, hekim dışı sağlık personeli ve din görevlileri 666 sayılı KHK'nın getirdiği zamanlardan yararlanamadı. Bu konuyu görüşme masasına taşıyacağız.''

Keyword : Memur-Sen'den Zam Açıklaması haberi , Memur-Sen'den Zam Açıklaması oku , Memur-Sen'den Zam Açıklaması konusu , Memur-Sen'den Zam Açıklaması hakkında , Memur-Sen'den Zam Açıklaması manşeti , Memur-Sen'den Zam Açıklaması perde arkası , Memur-Sen'den Zam Açıklaması olayı , Memur-Sen'den Zam Açıklaması son dakika , Memur-Sen'den Zam Açıklaması

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com