25.03.2012 - 11:53
Okunma (1472)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmen Yetiştirme Yeniden Yapılandırılacak!

Öğretmen Yetiştirme Yeniden Yapılandırılacak!

 

MEB, öğretmen yetiştiren üniversitelerin yapılandırılması için düğmeye bastı. Öğretmenlerin eğitiminde yeni bir düzenlemeye gidilecek, öğretmen yetiştiren fakülteler azaltılacak.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in eğitim fakültesi dekanları ile yapacağı toplantının ayrıntıları belirmeye başladı. Konuyla ilgili daha önceki çıkan haberlerde Eğitim Haberim İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan ÇAĞIRAN'ın belirttiği gibi toplantıda bazı eğitim fakültesi programlarının kapatılmasına dair kararların çıkabileceği gözleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu işbirliği ile 26 Mart Pazartesi günü “Nitelikli Öğretmen Yetiştirmede Eğitim Fakültelerinin İşlevi ve Yeni Yaklaşımlar” adı altında 99 üniversitenin eğitim fakülteleri dekanları ile toplantı yapacak. Toplantıda öğretmen yöteştiren fakültelerin eğitim satandartlarının yükseltilmesi ve ihtiyaç fazlası fakültelerin de sayısının azaltılması ele alınacak. Toplantıda konuşacak olan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, eğitim fakültesi dekanlarına seslenerek öğrenci ve öğretim elemanı dengesinin oluşturulması, alan ve öğretmenlik meslek eğitiminin durumu gibi son derece önemli konular üzerinde durması da bekleniyor. Toplantıya 96’sı Türkiye’den 3’ü Kıbrıs’tan olmak üzere toplam 99 üniversitenin eğitim fakülteleri dekanlarının yanı sıra YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yekta Saraç ve Şaban Çalış de katılacak.

Yeni standartlar geliyor

Eğitim fakültelerine öğrenci seçim sürecine ilişkin standartların oluşturulması,

Öğretmen yetiştiren kurumların yeniden yapılandırılması,

Hizmet öncesi öğretmen eğitimi programlarının yeniden ele alınması,

Fakülte-okul işbirliğinin öğretmenlik uygulaması temelinde yeniden düzenlenmesi.

Keyword : Öğretmen Yetiştirme Yeniden Yapılandırılacak! haberi , Öğretmen Yetiştirme Yeniden Yapılandırılacak! oku , Öğretmen Yetiştirme Yeniden Yapılandırılacak! konusu , Öğretmen Yetiştirme Yeniden Yapılandırılacak! hakkında , Öğretmen Yetiştirme Yeniden Yapılandırılacak! manşeti , Öğretmen Yetiştirme Yeniden Yapılandırılacak! perde arkası , Öğretmen Yetiştirme Yeniden Yapılandırılacak! olayı , Öğretmen Yetiştirme Yeniden Yapılandırılacak! son dakika , Öğretmen Yetiştirme Yeniden Yapılandırılacak!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com