25.03.2012 - 11:50
Okunma (1491)
Yorum (0)
Paylaş

Kart Aidatı Ödemek İstemiyorsanız...

Kart Aidatı Ödemek İstemiyorsanız...

BDDK Başkanı kart aidatları ile ilgili bir öneri getirdi.

Bankalar ile kredi kartı kullananlar arasında aidat tartışması sürerken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin’den ilginç bir ‘tavsiye’ geldi.

 

Bilgin, “Kredi kartı sözleşmesine el yazınızla ‘aidatı ödemeyeceğim’ yazın ve ödemeyin” dedi.

Finans Derneği’nin Ankara’daki yemeğinde konuşan Bilgin, şunları söyledi:

“Cuma günü benzin almak için girdiğim istasyonda pompacı, kredi kartı aidatını ödemediğini söyledi.

‘Nasıl ödemiyorsun’ diye sorduğumda, ‘Sözleşme geldiğinde arkasına aidatı ödemeyeceğim diye not düşüp öyle imzaladım’ dedi. Bu kadar basit. Bankacı kredi kartı için geldiğinde bu notu ekleme şartı koyun. İzin vermiyorsa başka bankaya gidersiniz.”

Yargıtay'ın Kararı Var

Yargıtay kredi kartlarından alınan ücretin yasal olmadığı yönünde bir karar almıştı. Bankalar Birliği ise tüketicinin altında imzası bulunan sözleşmelere istinaden ücretlerin tahsil edildiğine dikkat çekerek, ‘yasal bir işlem yapıyoruz’ demişti.

Keyword : Kart Aidatı Ödemek İstemiyorsanız... haberi , Kart Aidatı Ödemek İstemiyorsanız... oku , Kart Aidatı Ödemek İstemiyorsanız... konusu , Kart Aidatı Ödemek İstemiyorsanız... hakkında , Kart Aidatı Ödemek İstemiyorsanız... manşeti , Kart Aidatı Ödemek İstemiyorsanız... perde arkası , Kart Aidatı Ödemek İstemiyorsanız... olayı , Kart Aidatı Ödemek İstemiyorsanız... son dakika , Kart Aidatı Ödemek İstemiyorsanız...

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com