23.03.2012 - 22:18
Okunma (1391)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitim Yöneticilerini Bekleyen Tehlike

Eğitim Yöneticilerini Bekleyen Tehlike

 

4+4+4 sistemine geçilmesiyle beraber ilköğretim okullarımızın yarısı ilkokul yarısı ise orta okul olacak. Pekala branşı sınıf öğretmeni olan eğitim yöneticilerimizin veya branş öğretmeni eğitim yöneticilerimizin durumu ne olacak.

 

Milli Eğitim Bakanlığının 2013 – 2014 Eğitim öğretim yılında uygulamaya geçeceği 4+4+4 sisteminde ilköğretim okullarımızın yarısı ilkokul yarısı ise orta okul olacak.

 

Örneğin aynı mahalle içerisinde ki Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okulunu düşünelim. Yapılacak yeni planlamayla Cumhuriyet İlköğretim okulunun ilkokul olduğunu, Atatürk İlköğretim okulunun ise ortaokul olduğunu düşünelim.

 

Atatürk Orta Okulunun sınıf öğretmeni okul müdürü ve müdür yardımcıları olduğunu varsayarsak, TTK 80 sayılı kararlarını da göz önüne aldığımız zaman branşı sınıf öğretmeni olan binlerce eğitim yöneticisinin ortaokullarda idarecilik yapamayacağını göreceksiniz.

 

Ayrıca yine branş öğretmenlerinin İlköğretim okullarına okul müdürü ve müdür yardımcısı olurken yeni düzenleme ile İlkokullara yönetici olamama durumu ortaya çıkacaktır.

 

Yeni düzenleme ile orta okul olacak ilköğretim okullarımızın branşı sınıf öğretmeni olan eğitim yöneticileri ne olacaktır ?

 

Yeni düzenleme ile ilkokul olacak okullarımızın branş öğretmeni idarecilerinin durumu ne olacaktır ?

 

Mevcut ilköğretim okullarımızın idarecilerinin büyük çoğunluğunun branşının sınıf öğretmeni olduğunu unutmayalım. Yapılacak yeni düzenlemede , eğitim yöneticisi sınıf öğretmenlerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirlerin yasal düzenleme süreci içerisinde yapılması ve bu konuda sendikaların da duruma müdahil olması gerekmektedir.

 

Aksi takdirde binlerce eğitim yöneticisi mağduriyet yaşayacaktır.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Eğitim Yöneticilerini Bekleyen Tehlike haberi , Eğitim Yöneticilerini Bekleyen Tehlike oku , Eğitim Yöneticilerini Bekleyen Tehlike konusu , Eğitim Yöneticilerini Bekleyen Tehlike hakkında , Eğitim Yöneticilerini Bekleyen Tehlike manşeti , Eğitim Yöneticilerini Bekleyen Tehlike perde arkası , Eğitim Yöneticilerini Bekleyen Tehlike olayı , Eğitim Yöneticilerini Bekleyen Tehlike son dakika , Eğitim Yöneticilerini Bekleyen Tehlike

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com