23.03.2012 - 22:17
Okunma (1356)
Yorum (0)
Paylaş

Zorunlu Eğitim Memur Zammının Önüne Geçti

Zorunlu Eğitim Memur Zammının Önüne Geçti

 

ANKARA )- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan yasa tasarısıyla ilgili, nisan ayında yasama sürecini hızlı şekilde bitirmeleri durumunda mayısın sonuna varmadan konunun çözüleceğini söyledi.

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Zulfigur Rahman'ı makamında kabul eden Çelik, Bangladeş Başbakanı'nın 10-13 Nisan tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtti.

Bangladeş Karma Ekonomik Komisyon (KEK) eşbaşkanı olduğunu anımsatan Çelik, görüşmede bu yıl içinde yapılması planlanan KEK toplantısının tarihini de kararlaştıracaklarını kaydetti.

Çelik, gazetecilerin ''Memur maaşlarıyla ilgili düzenleme komisyondan geçti. Bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Grupla yaptığımız görüşmede, gruplar arasında Danışma Kurulu çerçevesinde konular ele alınacak. Ama ilk görüşülecek yasalardan birisi olacağı ifade edildi. Şu anki tabloya bakanlıktan bakınca 4+4+4 yasası herhalde öncelik arz ediyor. Hemen akabinde de kamu görevlileri sendika yasası gündeme gelecek. Yasanın Cumhurbaşkanımızın onayından geçmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte hızlı şekilde taraflarla bir araya geleceğiz. Toplu sözleşme görüşmeleri başlamış olacak. Buna göre, nisan ayında yasama sürecini hızlı şekilde bitirirsek, mayısın sonuna varmadan da bu konu çözülmüş olur.''

Büyükelçi Rahman da iki dost ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler açısından KEK'in çok önemli olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bangladeş ziyaretleri sonrasında ilişkilerde ciddi bir yükselme ve ilerleme olduğuna işaret eden Rahman, ülkesinin Başbakanı'nın Türkiye ziyaretinin ardından işbirliğinin her alanda daha da ileri aşamalara taşınacağına inandığını söyledi.

Keyword : Zorunlu Eğitim Memur Zammının Önüne Geçti haberi , Zorunlu Eğitim Memur Zammının Önüne Geçti oku , Zorunlu Eğitim Memur Zammının Önüne Geçti konusu , Zorunlu Eğitim Memur Zammının Önüne Geçti hakkında , Zorunlu Eğitim Memur Zammının Önüne Geçti manşeti , Zorunlu Eğitim Memur Zammının Önüne Geçti perde arkası , Zorunlu Eğitim Memur Zammının Önüne Geçti olayı , Zorunlu Eğitim Memur Zammının Önüne Geçti son dakika , Zorunlu Eğitim Memur Zammının Önüne Geçti

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com