24.01.2012 - 20:56
Okunma (1474)
Yorum (0)
Paylaş

Gökkuşağı Öğrencilerinin Karne Sevinci

Gökkuşağı Öğrencilerinin Karne Sevinci

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2011-2012 eğitim öğretim yılının birinci yarısının sona ermesi dolayısıyla, MEV Gökkuşağı EÇEM Anaokulu ve İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım törenine katıldı.

 

 

 

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğrencilere ''Zayıfınız varsa bu sizin için üzülecek bir durum değil, tam tersi kendinizi geliştirmek için çaba sarf edeceğiniz alanı gösteriyor diye bakmalı ve asla zayıflarınız için üzülmemelisiniz'' dedi.

 

 

Okula girişinde Bakan Dinçer'e öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi ve dans gösterisi sunuldu. Törendeki konuşmasında bugünün, bir dönem boyunca yapılan çalışmaların sonuçlarının alınacağı bir gün olduğunu belirten Bakan Dinçer, karnenin çocuğun çalışmalarıyla ilgili geri bildirim veren, bilgi sağlayan bir belge olduğunu ifade etti. ''Bu, çocuklar için bir başlangıç olmalıdır, sonuç değil'' diyen Bakan Dinçer, karnelerin bir dönem boyunca yapılan çalışmaların ardından başarısız veya başarılı dersler konusunda pusula olarak algılanması gerektiğini söyledi.

 

 

Bakan Dinçer, ''Zayıfınız varsa bu sizin için üzülecek bir durum değil, tam tersi kendinizi geliştirmek için çaba sarf edeceğiniz alanı gösteriyor diye bakmalı ve asla zayıflarınız için üzülmemelisiniz'' diye konuştu. Velilere de seslenen Bakan Dinçer, karnelerdeki zayıfların çocuklar için kızılacak, suçlanacak şeyler olmadığını vurguladı. Bakan Dinçer, karnedeki notların aileler için de çocuklara hangi alanlarda ilgi göstermeleri gerektiği anlamında bilgi sağladığını kaydetti. Çocukların başarısında öğretmenlerin oldukça önemli bir yeri olduğunun altını çizen Bakan Dinçer, öğretmenlere gösterdikleri çabalar için öğrenciler adına teşekkür etti.

 

 

Karnenin sadece öğrencinin başarısını göstermediğini, öğretmenin çabasını da gösteren bir belge olduğunu ifade eden Bakan Dinçer, öğretmenlerin öğrencilerin karnelerine bakarak hangi alana yoğunluk göstermeleri gerektiğini görebileceklerini söyledi. Eğitimin çocuklar için sadece derslikten ibaret olmadığını belirten Bakan Dinçer, eğitimin, okul bahçeleri, ev, okul bahçeleri ve dersliklerle bir bütün olarak ele alınması gerektiğini kaydetti. Bakan Dinçer, eğitim sürecine ailenin de dahil edilmesi gerektiğini önemine değindi. Van'da yaşanan depreme de değinen Bakan Dinçer, depremden dolayı bu ildeki öğrencilerin eğitiminin aksadığını belirtti. ''Onların yanında olduğumuzu, onların sorunlarının aynı zamanda bizim de sorunlarımız olduğunu buradan ifade etmek istiyorum'' diyen Bakan Dinçer, dönem sonuna kadar yapacakları çalışmalarla, yoğun çabalarla eksikliklerin giderileceğini ifade etti. Karne töreninin yapıldığı okulda engelli öğrencilerin de eğitim gördüğünü, kaynaştırma eğitimin verildiğini aktaran Bakan Dinçer, engelli çocukların günlük hayata katılmasının önemli olduğunu, çocukların fiziki eksikliklerinin bir engel oluşturmayacağının farkında olduklarını kaydetti.

 

 

Bakan Dinçer, ''Onları toplumun her kademesine, eğitimin içerisine alarak, bizimle birlikte yaşayabildiklerini, yaşayabileceklerini, aslında engelin toplumun onların önüne çıkardığı eksikler olduğunu görmemizi sağlamaktadır'' dedi. Öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu belirten Bakan Dinçer, bu kutsallığın beraberinde sorumlulukları da getirdiğini ifade etti. Bugün, Türk eğitim sisteminin de karnesinin verildiğinin söylenebileceğini belirten Bakan Dinçer, öğretmenlerin eğitimi ciddi alması gerektiğini belirterek, ''Öğretmenler okulun ilk günü ilk dersten, son günü son derse kadar çocuklara 'birazcık daha bir şeyler vereyim' çabası içerisinde olurlarsa bugün karşı karşıya kaldığımız pek çok sorunu aşma şansına sahip oluruz'' dedi.

 

 

Konuşmasının ardından okulu gezen Bakan Dinçer, eğitim gören engelli öğrencilerle sohbet etti, başarılarından dolayı onları kutladı. Sınıfları da ayrı ayrı gezen Bakan Dinçer, öğrencilere karnelerini dağıttı, kitap ve diş macunu hediye etti. Öğrencilerden kitap okuma sözü alan Bakan Dinçer, öğrencilere iyi bir tatil dönemi geçirmeleri temennisinde bulundu.

 

 

MEV Gökkuşağı EÇEM Anaokulu ve İlköğretim Okulu'nun devamı niteliği sayılabilecek meslek lisesi de açmaya karar verdiklerini bildiren Bakan Dinçer, bunun yakın bir yerde, engelli çocukların da devam edebileceği bir nitelikte olacağını kaydetti.

Keyword : Gökkuşağı Öğrencilerinin Karne Sevinci haberi , Gökkuşağı Öğrencilerinin Karne Sevinci oku , Gökkuşağı Öğrencilerinin Karne Sevinci konusu , Gökkuşağı Öğrencilerinin Karne Sevinci hakkında , Gökkuşağı Öğrencilerinin Karne Sevinci manşeti , Gökkuşağı Öğrencilerinin Karne Sevinci perde arkası , Gökkuşağı Öğrencilerinin Karne Sevinci olayı , Gökkuşağı Öğrencilerinin Karne Sevinci son dakika , Gökkuşağı Öğrencilerinin Karne Sevinci

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com