22.03.2012 - 16:17
Okunma (1489)
Yorum (0)
Paylaş

İLKSAN Maalesef Batmış Durumdadır

İLKSAN Maalesef Batmış Durumdadır

 

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin SOFUOĞLU, İLKSAN’ı, hak sahiplerinin hakkını koruyacak şekilde tasfiye etmeye kararlı olduklarını belirterek, “Eğitim çalışanlarını İLKSAN bataklığından kurtaracağız” dedi.

 

SOFUOĞLU,1943 yılında yardım ve dayanışma amacıyla kurulan ancak kuruluş amacını yitiren İLKSAN hakkındaki şaibelerin son dönemlerde daha da arttığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“275 bin üyeden ortalama her ay 30 TL zorunlu aidat kesen ve yıllık 90 milyon TL’nin üzerinde sadece aidat geliri olan İLKSAN maalesef batmış durumdadır. Mayıs 2009 İLKSAN Bülteni’nde, ‘İLKSAN feshedilirse, 1 milyar TL’ye ihtiyaç var’ denilmektedir. Taşınır-taşınmaz dâhil toplam değeri 438 milyon TL’yi ancak bulmaktadır. Sandık feshedilse, üyelerin en iyimser rakamla 2 milyar TL’ye yakın alacağı çıkmaktadır. Rızamız alınmaksızın zorunlu olarak üye yapıldığımız bir kurum hakkında bağımsız denetim şirketi (TANGRAM) raporları her şeyi ortaya dökmüştür. İdari personelin liyakatsizliği, eğitimsizliği, işe alma, terfi ve atama sürecinin objektif kriterlerden yoksun bir şekilde belirlenmesi, ücret politikasındaki adaletsizlikler, güvensizlik, sistemsizlik, hantallık, çalışanların yüzde 40’ının birbiri ve yönetim ile akraba olması gibi bir yığın olumsuzluk sıralamışlardır.” şeklinde konuştu.

İLKSAN’ın gelirlerinin yüzde 98,23’ünün faiz ve aidattan oluştuğunu belirten SOFUOĞLU, “Gelir getirici faaliyetlerinin gelirdeki toplam payı yüzde 1.77’dir. Bu durumda başarılı bir sandık yönetiminden söz edilebilir mi? 2012 yılında yapılacak İLKSAN seçimleri, üyelerin alınterini heba edenlerden hesap sormak için önemli bir fırsattır. Sandığa giderek, İLKSAN yöneticilerinden hesap sormak ve zorunlu üyeliğe hayır demek için ağırlığımızı koyacağız. Eğitim-Bir-Sen olarak İLKSAN’ı, hak sahiplerinin hakkını koruyacak şekilde tasfiye etmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : İLKSAN Maalesef Batmış Durumdadır haberi , İLKSAN Maalesef Batmış Durumdadır oku , İLKSAN Maalesef Batmış Durumdadır konusu , İLKSAN Maalesef Batmış Durumdadır hakkında , İLKSAN Maalesef Batmış Durumdadır manşeti , İLKSAN Maalesef Batmış Durumdadır perde arkası , İLKSAN Maalesef Batmış Durumdadır olayı , İLKSAN Maalesef Batmış Durumdadır son dakika , İLKSAN Maalesef Batmış Durumdadır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com