21.03.2012 - 14:04
Okunma (1485)
Yorum (0)
Paylaş

Dersaneler Öğrencilerden Sınav Ücreti Alamayacak

Dersaneler Öğrencilerden Sınav Ücreti Alamayacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, dershaneler öğrencilere yönelik yaptıkları sınavlar için ücret alamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, dershaneler öğrencilere yönelik yaptıkları sınavlar için ücret alamayacak.

 

MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, kayıtlı veya kayıtsız öğrencilere yönelik yapılan sınavlar için ücret alamayacak olan dershanelerde, ilköğretim okullarından sonra bir üst okulun giriş sınavlarına hazırlık programları 200 ders saatinden, yükseköğretime öğrenci seçme sınavına hazırlık programları 250 ders saatinden, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarında öğrencilerin eksikliklerini gidermek amacıyla takviye programları 100 ders saatinden az olamayacak.

 

Okul öncesi eğitim kurumları hariç okullara ait bina ve binalar içinde iki ayrı kurucuya ait aynı veya farklı derecede okul bulunamayacağı bildirilen yönetmelikte, “Okullar dışındaki diğer kurumların belirli bölümlerinin, birlikte kullanılarak aynı binada başka bir kurum açılamayacağı” belirtildi.

 

 

-ÜCRETLİ VEYA ÜCRETSİZ FAALİYETLER YAPILABİLECEK-

 

Kurum binalarının, eğitim ve öğretim hizmetleri dışında başka bir amaçla kullanılamayacağı ifade edilen yönetmelikte, “Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yapılmadığı zamanlarda eğitim kapsamında veya eğitimin genel ilkelerine aykırı olmayan ve kanun kapsamına girmeyen ücretli veya ücretsiz, kısa süreli ve geçici faaliyetler kaymakamlığa veya valiliğe bilgi verilerek yapılabilir” denildi.

 

 

-BURS VERİLME ŞEKLİ-

 

Yönetmeliğe göre, özel okullarda başarılı öğrencilere şu şekilde burs verilebilecek:

“-Bir yıllık öğrenim ücretinin bir kısmının veya tamamının karşılanması,

-Öğrenimi süresince öğrenim ücretinin karşılanması,

-Bir yıllık kırtasiye masrafının karşılanması,

-Bakanlığın resmi okul öğrencileri için tespit ettiği en az burs miktarı kadar harçlık.”

Keyword : Dersaneler Öğrencilerden Sınav Ücreti Alamayacak haberi , Dersaneler Öğrencilerden Sınav Ücreti Alamayacak oku , Dersaneler Öğrencilerden Sınav Ücreti Alamayacak konusu , Dersaneler Öğrencilerden Sınav Ücreti Alamayacak hakkında , Dersaneler Öğrencilerden Sınav Ücreti Alamayacak manşeti , Dersaneler Öğrencilerden Sınav Ücreti Alamayacak perde arkası , Dersaneler Öğrencilerden Sınav Ücreti Alamayacak olayı , Dersaneler Öğrencilerden Sınav Ücreti Alamayacak son dakika , Dersaneler Öğrencilerden Sınav Ücreti Alamayacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com