21.03.2012 - 13:37
Okunma (1616)
Yorum (0)
Paylaş

Okullarda Dersler Boş Geçiyor Öğretmenler Dolgu Malzemesi Yapılıyor

Okullarda Dersler Boş Geçiyor Öğretmenler Dolgu Malzemesi Yapılıyor

Ülkede ne kadar angarya boş beleş iş var öğretmenlerin sırtında.. Okul idareleri ne yapacağını şaşırdı..Öğrenciler yollarda heba oluyor...

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı tüm Bakanlıkların protokol ağırlama makamı haline geldi. Diğer Bakanlıkların, Valiliklerin,Belediyelerin, İl Müdürlükleri, İlçe Müdürlükleri, Üniversiteler, Vakıflar, Özel öğretim kurumları vs.vs ne kadar kurum varsa düzenleyeceği etkinlik, kurs, panel, konuşma, yarışma vs. vs. işler için her gün okullara resmi bir yazı gelmekte ve dersleri aksatmayacak şekilde listede ismi geçen öğretmenlerin ve iki öğrencinin katılımı denmektedir. Yine bunun yanında neredeyse her hafta idareciler seminer, kurs vs. adı altında resmi yazılarla boş beleş angarya kurslara çağrılmaktadır.

 

İletişim kursu, Özel Eğitim Kursu, Farkındalık kursu, Etik eğitimi…. Vs. vs

Her yıl eğitim öğretim faaliyetleri devam ederken öğretmenlere ve idarecilere yönelik yapılan bu kurslar, seminerler ve çeşitli kurumların etkinliklerine salonları doldurmak için davet edilen öğretmen ve öğrencilere yazık edilmektedir.

 

Bu etkinliklere ders saati içerisinde öğretmenlerin katılımı okullarda derslerin boş geçmesine neden olmaktadır. İdarecilerin hemen hemen her gün bu etkinliklere katılmaya zorlanması okullarda idari yönden boşluk oluşmasına neden olmaktadır. Öğrencileri bu etkinliklere getirip götürmek okullar için hem risk hem de okulların bu öğrencileri taşıma sorununu ortaya çıkarmaktadır.

 

Milli Eğitim Bakanı Sayın DİNÇER’in , öğretmenler OECD ortalamasının altında çalışıyor gibi sözler yerine, okullarda eğitimi durma noktasına getiren ve idarecilere artık illallah dedirten bu faaliyetlere resmi bir yazı ile son vermesi gerekmektedir.

 

Eğitim öğretim faaliyetlerinin devam ettiği süreç içerisinde bu faaliyetlerin yapılmamalıdır. Bu gibi seminer ve kurslar idareci ve öğretmenlere dönem arası ve yaz tatillerinde yapılmalıdır. Diğer kurumların yapmış olduğu etkinlerde Valilik ve Kaymakamlık makamları başta olmak üzere İl ve İlçe müdürlükleri öğretmenleri dolgu malzemesi olarak kullanmamalıdır.

 

Başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer DİNÇER olmak üzere tüm yetkililerin bu ucubeye acil olarak el atması, öğrencilerin derslerinin boş geçmemesi ve öğretmen ile idarecilerimizin dolgu malzemesi olarak kullanılmaması yönünde önlemleri alması gerekmektedir.

 

Bu konuda MEB’e önerimiz idareci ve öğretmenlerimize yönelik mesai saatleri içerisinde verilen bu seminer ve kursların interaktif ortamda düzenlenmesi veya ara dönem ile yaz tatillerinde düzenlenmesi yönünde olmalıdır.

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Okullarda Dersler Boş Geçiyor Öğretmenler Dolgu Malzemesi Yapılıyor haberi , Okullarda Dersler Boş Geçiyor Öğretmenler Dolgu Malzemesi Yapılıyor oku , Okullarda Dersler Boş Geçiyor Öğretmenler Dolgu Malzemesi Yapılıyor konusu , Okullarda Dersler Boş Geçiyor Öğretmenler Dolgu Malzemesi Yapılıyor hakkında , Okullarda Dersler Boş Geçiyor Öğretmenler Dolgu Malzemesi Yapılıyor manşeti , Okullarda Dersler Boş Geçiyor Öğretmenler Dolgu Malzemesi Yapılıyor perde arkası , Okullarda Dersler Boş Geçiyor Öğretmenler Dolgu Malzemesi Yapılıyor olayı , Okullarda Dersler Boş Geçiyor Öğretmenler Dolgu Malzemesi Yapılıyor son dakika , Okullarda Dersler Boş Geçiyor Öğretmenler Dolgu Malzemesi Yapılıyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com