21.03.2012 - 13:32
Okunma (1475)
Yorum (0)
Paylaş

Dinçer'in Sözleri Yanlış Ve Üzücüdür!

Dinçer'in Sözleri Yanlış Ve Üzücüdür!

İşte Öğretmenin Gerçek Çalışma Saati ve Aldığı Maaş

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri yaptığı yazılı açıklamada Ömer Dinçer’in öğretmenlerin çalışma saatleriyle verdiği bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in eğitim muhabirleriyle yaptığı toplantıda; öğretmenlerin ilköğretimde ortalama 870 saat, ortaöğretimde ise 756 saat okulda kaldığını belirttiğini hatırlatan Özer, “Ancak bir ders yılı içinde 180 iş günü bulunmakta ve yukarıdaki açıklamaya göre öğretmenler günlük saat cinsinden ilköğretimde 4,8 saat, ortaöğretimde ise 4,2 saat okulda bulunmaktadır. Bu nedenle Bakan Dinçer’in vermiş olduğu rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır.” dedi. Özer, ilköğretimdeki bir öğretmenin günde 6 saat derse girdiğini ve bunun 180 günde 1.080 saat yaptığını vurgulayarak, öğretmenlerin öğle arasında ve nöbetlerde de okulda bulunduklarını söyledi. Özer ayrıca, “Öğretmenler bu 180 iş gününün haricindeki günlerde ek ders ücreti alamamaktadır. Haftasonu kursları, etütler, toplantılar, seminerler bu çalışma saatine dâhil değildir” şeklinde konuştu.

 

Ahmet Özer açıklamasında, “Bakan Dinçer’in açıklamasında; 2011 OECD raporundaki dolar cinsinden maaşlar 2009 verilerine göre hazırlanmıştır. Türkiye’de yeni bir ilköğretim öğretmeninin maaşının yıllık 25.536 $ ve OECD ortalamasının 29.767 $ olarak ifade edilen rakamlar 2009 yılına ait rakamlardır ve günümüzün gerçek rakamlarını yansıtmamaktadır. Şu an yeni bir ilköğretim öğretmeninin maaşı 1.592 TL’dir. Dolar cinsinden bakıldığında ise 877 $’dır. Bu öğretmenin ek ders ücretleriyle birlik maaşı 2.049 TL ve dolar cinsinden 1.129 $’ olmaktadır. Yıllık dolar cinsinden hesap edecek olursak, ham maaşı 10.524 $, ek dersli maaşı ise 13.548 $’dır.

 

Bu rakamlara bakıldığında Bakan Dinçer’in ifade ettiği rakamların neredeyse yarısı kadar olduğu görülecektir. Doların günden güne değiştiği günümüzde 2009 yılının verilerine bakarak öğretmenlerimizin az çalıştığını belirtmek yanlış ve üzücüdür. Bu tür veriler açıklanırken günümüz kuru üzerinden hesaplanarak verilmesi çok önemlidir. Bakanlık, eğitimde verimi artırma adına değişiklikler yaptığı bir dönemde eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozacak söylemlerden uzak durmalı ve eğitim çalışanlarıyla ilgili iletişimin dilini yakalamalı; yüzünü de artık eğitimcilere dönmelidir” ifadelerini kullandı.

 

 

personelmeb

Keyword : Dinçer'in Sözleri Yanlış Ve Üzücüdür! haberi , Dinçer'in Sözleri Yanlış Ve Üzücüdür! oku , Dinçer'in Sözleri Yanlış Ve Üzücüdür! konusu , Dinçer'in Sözleri Yanlış Ve Üzücüdür! hakkında , Dinçer'in Sözleri Yanlış Ve Üzücüdür! manşeti , Dinçer'in Sözleri Yanlış Ve Üzücüdür! perde arkası , Dinçer'in Sözleri Yanlış Ve Üzücüdür! olayı , Dinçer'in Sözleri Yanlış Ve Üzücüdür! son dakika , Dinçer'in Sözleri Yanlış Ve Üzücüdür!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com