20.03.2012 - 17:34
Okunma (1464)
Yorum (0)
Paylaş

Ömer DİNÇER Yine Kafaları Karıştırdı

Ömer DİNÇER Yine Kafaları Karıştırdı

Sınıf öğretmenleri ilk 3 yıl mı derse girecek. Bu konuda Ömer DİNÇER'in açıklamaları net değil. Daha önce 5. sınıfları sınıf öğretmeni okutacak diyen Sayın DİNÇER'in bu kez açıklamaları farklı.. İşte ayrıntılar

Daha önce 5. sınıflara sınıf öğretmenleri girecek diyen Bakan'ın son açıklamaları kafaları iyice karıştırdı.

Yeni düzenleme ile 4. ve 5. sınıf öğretmenleri birinci sınıfa dönecek. Bununla öğretmen yığılması olmayacak mı?” denilmesi üzerine Dinçer, okula başlama yaşının erkene çekilmesi ile öğrenci sayısının artacağına da dikkati çekti.

 

”5. sınıf öğrencilerine sınıf öğretmenleri derse girecek mi?” sorusu üzerine Dinçer, ”Temel derslerde artık alan dersleri oluşmaya başlamışsa alan öğretmenleri girecek. Talim ve Terbiye Kurulu onun ayrıntısını tartışıyor” dedi.

 

Bir gazetecinin ”uygulama ile okul öncesi öğretmenleri birinci sınıf öğretmeni mi olacak?” demesi üzerine Bakan Dinçer, ”Tam anlamıyla belki böyle bir genelleme yapmanız mümkün değil ama onların hepsi bu potansiyel içinde varlar. Bizim 1. sınıftaki müfredatımız belli olduğunda, o müfredata uygun eğitim verebilecek olan anaokulu öğretmeni veya sınıf öğretmeni onları seçeceğiz ve onları birinci sınıftan itibaren eğitime alırız. Onlardan eğitim almaları gerekenler varsa, önümüzde koskoca bir yazımız olacak, o insanlara yönelik programlar yapma fırsatımız var. Öğrencilerimize, 6 yaş grubuna, zaten okul öncesi eğitim veriyorduk, öğretmenleri vardı, zaten bunların derslikleri de vardı. Bizim ilköğretimde birinci kademede yüzde 100’e varan okullaşma oranımız vardı ve bunlar için yeteri kadar öğretmenimiz vardı, bununla ilgili yeteri kadar dersliğimiz vardı. Bunların kendi içinde bölünmesini sağlayacak tedbir alacağız. Bunun da hepsini il düzeyinde, ilçe düzeyinde, mahalle düzeyinde tek tek karar vererek bir noktaya varacağız.”

 

Bakan'ın yukarıdaki açıklamalarını okuduğumuzda 5. sınıflara alan dersi öğretmenlerinin yani branş öğretmenlerinin gireceği anlaşılıyor.

 

Yine yukarıdaki açıklamaları okuduğumuzda 1. sınıflara anasınıfı öğretmeni mi sınıf öğretmeni mi girecek net bir açıklama yok. Okul öncesi öğretmeni de 1. sınıfa girecek gibi anlaşılıyor.

 

Akla gelen soru: Sınıf öğretmenleri 3 yıl mı sınıfa girecek?

 

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Ömer DİNÇER Yine Kafaları Karıştırdı haberi , Ömer DİNÇER Yine Kafaları Karıştırdı oku , Ömer DİNÇER Yine Kafaları Karıştırdı konusu , Ömer DİNÇER Yine Kafaları Karıştırdı hakkında , Ömer DİNÇER Yine Kafaları Karıştırdı manşeti , Ömer DİNÇER Yine Kafaları Karıştırdı perde arkası , Ömer DİNÇER Yine Kafaları Karıştırdı olayı , Ömer DİNÇER Yine Kafaları Karıştırdı son dakika , Ömer DİNÇER Yine Kafaları Karıştırdı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com