19.03.2012 - 18:58
Okunma (1650)
Yorum (0)
Paylaş

Gündoğdu: Sendika Üyesi Olmayanlar Dayanışma Aidatı Ödemeli

Gündoğdu: Sendika Üyesi Olmayanlar Dayanışma Aidatı Ödemeli

 

Memursen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU, sendika üyesi olmayan memurlarında sendika dayanışma aidatı ödemesini talep ettiklerini ve bu konuda Kamusen'in sendika üyesi olmayan kişilerin aidat ödemelerine karşı olduklarını ve sözlerini tutmadıklarını dile getirdi.

 

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, referandumun, ülke için kırılmanoktasını oluşturduğunu, eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin ayrıştığınısöyledi. Referandum öncesi devletin her çeşidinin olduğunu söyleyen Gündoğdu,“Referandum öncesi olmayan sadece milletti. Var olan millet isegerektiğinde dövülecek millet idi” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Bursa İl DivanToplantısı, Memur-Sen İl Temsilciliği’nde yapıldı. Burada konuşanGündoğdu, referandumla devletin milletinden milletin devletine adım atıldığını,insanı merkeze alan anlayışın sendikal bakış açılarını oluşturduğunu kaydetti.Referandumda toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de ‘evet’dediklerini hatırlatan

Gündoğdu, toplu sözleşmenin yolunun referandumla açıldığını hatırlattı.

KADEMELİ EĞİTİME GEÇİLMELİ

Gündemdeki konulara da değinen Gündoğdu, kesintisiz eğitimden kademelieğitime geçişi öngören teklifin sahibinin 18. Milli Eğitim Şurası’ndaEğitim Bir-Sen olduğunu söyledi. İmam hatip liselerini kapatmak adına bütünmeslek liselerini kapatan anlayışın, bugün kademeli eğitime geçişi engellemeye çalıştığını belirtti. Dayatmanın hiçbir eğitimci görüşüyle bağdaşmadığını ifadeeden Gündoğdu, pedegojik bir model olan kademeli eğitimi engellemeye çalışanların milletin taleplerini görmezden geldiğini belirtti.

“Rövanş peşinde değiliz. Milletin geleceğine MGK kararları değil, Milli Eğitim Şurası kararlarıyön versin. Bilim yön versin” şeklinde konuşan Gündoğdu, “Geçmişinkirli senaryolarını yazanlar ortada dolaşıp, boy gösteriyorlarsa, onlar bunun adına rövanş diyorlarsa, rövanş olsun, haddini bildirme diyorlarsa, haddini bildirme olsun” ifadelerini kullandı.

YENİ ANAYASA YAPILMALI

Anayasa çalışmalarına da değinen Gündoğdu, Türkiye’nin yeni anayasaya hazır tek kurumunun Memur-Sen olduğunu söyledi. Benzeri olmayan biranayasa çalışmasına imza attıklarını söyleyen Gündoğdu, halkın talep ve isteklerini ortaya çıkardıklarını kaydetti. “Rakiplerle farkımız buradada ortaya çıkıyor” diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,“Solumuzdakiler İmralı’ya selam durmak için sendikacılık yapıyor.Sağımızdakiler Silivri, diyorlar. Biz sadece ve sadece millet iradesini önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

 

TOPLU SÖZLEŞME

‘Kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı verilmemesi halinde birdaha toplu görüşme masasına oturmayacağız’ dediklerini hatırlatan Gündoğdu, “Bu yönde bir çok çalıştay yaptık. Referanduma destek olduk.Referandum sonrası, memur maaşlarını belirleme yetkisini toplu sözleşme masasına devretmek istemeyen oligarşik bürokrasi ve bakanlarla karşılaştık.Uzun süren bir uyum yasası çalışması yürüttük. Alt komisyonda bir çok beklentimiz karşılandı. Halen olmazsa olmaz isteklerimiz var. Plan ve BütçeKomisyonu’nda bu beklentilerimizin de karşılanmasını bekliyoruz”dedi. Dayanışma aidatı ödenmesi konusunda, Hayati Yazıcı’nın bakanlığı zamanında, sendikalı olmayan kamu çalışanlarının yetkili sendikaya dayanışma aidatı ödenmesi konusunda anlaştıklarını söyleyen Gündoğdu, “Daha önce‘evet’ diyen diğer konfederasyon, eğitim hizmet kolununda yetkiyi kaybedinceşimdi ayak diriyor. Ancak, biz dayanışma aidatı konusunda ısrarlıyız. Bununsağlanamaması halinde, sendikalı kamu çalışanlarına ödenen toplu sözleşme ikramiyesinin artırılmasını isteyeceğiz” dedi.

Geçen yılki sözleşmelilerin kadroya alınması uygulamasında kapsam dışıkalan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik söz aldıklarını ifadeeden Ahmet Gündoğdu, bu yöndeki beklentilerinin toplu sözleşmeden önce karşılanmasını beklediklerini vurguladı.

Toplu sözleşme hazırlıklarının tamam olduğu bilgisini de veren Gündoğdu,“666 Sayılı KHK ile memnun olduğumuz sonuçlar da var, eksik kalanhususlar da. Öğretmen ve öğretim görevlileri, din görevlileri gibi kararnemeden faydalanamayan kamu çalışanlarının mağduriyetini toplu sözleşme masasına taşıyacağız”ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Gündoğdu: Sendika Üyesi Olmayanlar Dayanışma Aidatı Ödemeli haberi , Gündoğdu: Sendika Üyesi Olmayanlar Dayanışma Aidatı Ödemeli oku , Gündoğdu: Sendika Üyesi Olmayanlar Dayanışma Aidatı Ödemeli konusu , Gündoğdu: Sendika Üyesi Olmayanlar Dayanışma Aidatı Ödemeli hakkında , Gündoğdu: Sendika Üyesi Olmayanlar Dayanışma Aidatı Ödemeli manşeti , Gündoğdu: Sendika Üyesi Olmayanlar Dayanışma Aidatı Ödemeli perde arkası , Gündoğdu: Sendika Üyesi Olmayanlar Dayanışma Aidatı Ödemeli olayı , Gündoğdu: Sendika Üyesi Olmayanlar Dayanışma Aidatı Ödemeli son dakika , Gündoğdu: Sendika Üyesi Olmayanlar Dayanışma Aidatı Ödemeli

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com